Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Vereség a bajnoki nyitányon

Hiába küzdött nagyot a Vasas otthonában a labdarúgó NB II nyitókörében vasárnap az FC Ajka, amely egy góllal alulmaradt.

Vasas FC-FC Ajka 2-1 (2-1)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző. V.: Antal

Vasas FC: Jova – Szivacski, Szilágyi Z., Otigba, Silye – Berecz, Márkvárt, Hinora (Pekár, 60.), Sztojka (Szilágyi Sz., 60.) – Radó (Rétyi, 88.), Balajti (Bobál G., 73.). Vezetőedző: Kuttor Attila

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler, Tar, Csemer (Présinger, 25.) – Tajthy (Stoiacovici, 85.), Tóth G. – Csizmadia (Kenderes, a szünetben), Lehoczky (Berzsenyi, a szünetben), Gaál – Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.

Az egyik bajnokesélyes otthonában kezdte a 2021/2022-es idényt az FC Ajka. A Vasas idén éppen lemaradt a feljutásról, a harmadik helyen végzett, a Veszprém megyeiek ötödikek voltak. Ez alapján rangadónak is lehetett volna nevezni a vasárnap esti meccset, de a nyári változások (az ajkaiaknál hatan távoztak az alapcsapatból, míg az angyalföldiek tovább erősödtek) inkább a hazaiak sikerét vetítették előre.

A 9. percben Horváth Dánielnek kellett mentenie a majdnem pontos indítást kapó Sztojka elől. Nem sokkal később Radót megelőzve sikerült az utolsó pillanatban elrúgnia a labdát Tarnak az ajkai kapu előtt.

Radó remek labdát kapott, amit eltolt a kifutó Horváth mellett, az ajkaiak kapusa pedig lábbal elérte a Vasas játékosát. A bíró a 11-es pontra mutatott. A büntetőt a sértett végezte el, és a bal felsőbe helyezett, 22. perc: 1-0.

Szépen játszottak össze a hazaiak, míg az ajkaiak csak nyomozták a labdát, Berecz 22 méterről erős és pontos lövést eresztett el, amellyel kipókhálózta a jobb felsőt, 28. perc: 2-0.

A 30. percben  szépített az Ajka, a frissen becserélt Présinger lőtt a bal oldalról, 17 méterről, a játékszer Szivacskin megpattanva a kapu bal oldalába vágódott, 2-1. A folytatásban feljavultak a vendégek, akik többet birtokolták a labdát, mint korábban.

A második félidőt is jól kezdte az Ajka, amely magasabban védekezett és többször is odaért a hazai kapu elé. Egyik oldalon sem volt igazán veszélyes helyzet. A 67. percben aztán Pekár járt közel a gólszerzéshez. A másik oldalon Gaál lövését védte Jova.

Az utolsó pillanatig hajtott az FC Ajka, amely az első fél órát leszámítva egyenrangú ellenfél volt, az egyenlítésért, de hiába küzdött, pont nélkül maradt.

Kuttor Attila: Megérdemelt győzelmet arattunk, de egyáltalán nem volt könnyű. Az első félidőben felszabadult, jó játékot nyújtottunk, másodikban voltak nehéz pillanataink, de ilyen a futball, van, amikor a játékon van a hangsúly, és van, amikor harcolni kell a győzelemért.
Kis Károly: Rosszul kezdtünk, és a Vasas ezt kihasználta. Aztán feljöttünk és a második félidőben több lehetőségünk is adódott, bár a hazaiak masszívan védekeztek. Sajnálom, hogy nem kaptunk egyenlő feltételeket.

forrás: veol.hu/sport