Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Újpesten folytattuk a felkészülést

Az egész felkészülési szezon legnehezebb mérkőzése várt csapatunkra, hiszen az OTP Bank Liga tavalyi 5. helyezettjének otthonában lépett pályára együttesünk.

A hazaiak nem vették félvállról a mérkőzést, ez abból is jól látszott, hogy Vignjevic a legerősebb összeállításában küldte pályára az Újpestet.

Újpest FC–FC Ajka 4-0 (2-0)

Gólszerzők: Simon, Koszta, Mészáros, Máté

Újpest FC:  Pajovic – Ristevski, Litauszki, Obinna, Simon, Zsótér, Sankovic, Koszta, Onovo, Pauljevic, Burekovic csereként pályára léptek Kovács, Mészáros, Rácz, Máté, Balázs, Milasinovic, Banai, Rossy, Zachán

FC Ajka: Deczki (Horváth D., 46.) – Köles (Bonivárt, 46.), Pákai, Görgényi, Csemer – Kenderes (Lengyel, 65.), Csizmadia (Markó, 85.) – Nagy K. (Major, 60.), Nagy I. (Nagy E., 46.), Nagy B. (Horváth P., 46.) – Oláh (Lakatos, 46.)

Nem kezdődött jól a mérkőzés, hiszen már a 3. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes: Simon lépett ki igencsak lesgyanús szituációban, az újpesti támadót természetesen ez nem zavarta és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába.  1-0

A folytatásban is a hazaiak domináltak, de Nagy I. révén egyenlíthettünk volna, ő azonban lövés helyett passzolt, az újpestiek pedig villámgyors kontra végén Koszta góljával kettőre növelték előnyüket. 2-0

A 66. percben Mészáros ugrott ki a leshatárról, majd magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába, míg a 78. percben egy szögletet követően Máté fejelt a kapunkba.

A második játékrészben többször is veszélyeztettük a hazai kaput, betalálnunk azonban nem sikerült, így 4-0-ás vereséget szenvedtünk.

Nincs idő a pihenésre, hiszen szombaton újabb edzőmérkőzés következik, hazai pályán 11 órás kezdettel fogadjuk a  másodosztályú Csákvár csapatát.

Kis Károly: A jó erőkből álló Újpest ilyen arányban is megérdemelten nyert. A rajtig még sokat kell javítani játékunkon, hogy elérjük céljainkat. Nem szabad elfelejteni, hogy a két csapat között osztálykülönbség van, és azt is meg kell szokni, hogy az előző évhez képest teljesen más ritmusban kell játszanunk.