Barion Pixel
2024.06.23.
FelnőttHírek

Újabb győzelem idegenben

Újabb remek idegenbeli sikert aratott a labdarúgó Merkantil Bank NB II-ben csapatunk, amely vasárnap az előző szezonban még az élvonalban szereplő Haladást is két vállra fektette.

Szombathelyi Haladás -FC Ajka 2-4 (0-2)

Szombathely. V.: Kovács

Szombathelyi Haladás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Jancsó, Németh Milán – Medgyes (Eszlátyi, 69.), Németh Márió (Tóth M., 58.), Nyári, Kiss B. (Novák, 46.) – Szalay, Gaál. Vezetőedző: Supka Attila

FC Ajka: Horváth D. – Köles (Nagy I., 34.), Heffler, Kenderes, Horváth P. – Soltész (Nagy B., 87.), Csizmadia, Nagy E., Stoiacovici (Molnár, 92.), Lengyel – Nagy M. Vezetőedző: Kis Károly

Jól kezdett az FC Ajka, amely az első percekben két alkalommal is veszélyeztetett, majd az első negyed óra végén megszerezte a vezetést.

Egy szögletet követően Csizmadia érkezett kiváló ütemben középen és közelről a hálóba bólintott, a hazai védelem és Gyurján kapus csak szemmel kísérte az akciót, 15. perc: 0-1.

A másik oldalon majdnem egy fejes hozta meg az egyenlítést, Gaál robbant be az ajkai kapu elé, de labdája fölé szállt.

A Haladás igyekezett nyomást helyezni a Veszprém megyeiekre, egy szöglet után Horváth Dániel kapust támadták meg, a játékvezető sípja néma maradt, a védőknek kellett a gólvonalról tisztázniuk.

Az ellentámadásnál Nagy Mihály lövését Gyurján óriási bravúrral hárította.

A 28. percben Horváth D. – aki az arcát/szemét fájlalta az ütközés miatt – védett egy lövést. Nem sokkal később ismét játékba kellett avatkoznia, ekkor a labda kipattant a kezéből, szerencsére még a gólvonal előtt utolérte és megkaparintotta.

Horváth Dánielt végül nem kellett lecserélni, Köles Jánost viszont igen, az ajkaiak csapatkapitánya a térdét fájlalta, s hordágyon hagyta el a játékteret, Nagy István érkezett a helyére.

A folytatásban egy remek kiugratás után Horváth D. és a vendégvédelem közös erővel hatástalanította a szombathelyi akciót, Gaál nem tudott a kapuba találni.

A 42. percben Stoiacovici szánta el magát lövésre, s a fiatal középpályás 23 méteres próbálkozása utat is talált a Haladás hálójába, 0-2.

A második félidő vendéggóllal kezdődött, Lengyel bombázott a kapuba, 46. perc: 0-3.

A Haladás beszorította ellenfelét, és ennek meg is lett az eredménye, Szalay közelről szépített, 54. perc: 1-3.

Egy büntetőt követően, Gaál ellen látott szabálytalanságot a bíró, zárkózott egy gólra a házigazda, Gaál értékesítette a 11-est, 75. perc: 2-3.

A szombathelyiek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de az FC Ajka állta a rohamokat és a 89. percben lőtt góllal, Nagy István volt eredményes egy jobb oldali akció végén, lezárta a meccset, 2-4.

Supka Attila: – Olyan hibák után kaptuk a gólokat, amelyekre külön felhívtam a játékosok figyelmét. Akadt ugyan egy kis fellángolásunk, amikor három kettőre felzárkóztunk, de aztán ismét súlyos hibát követtünk el.

Kis Károly: – Nehéz helyzetben voltunk, mert több játékosomat is pótolnom kellett, akik korábban a kezdőcsapat tagjai voltak. Kontrajátékra rendezkedtünk be, amely elérte az eredményét, egységes csapat benyomását keltettünk, mert remekül védekeztünk, és a támadásokból is mindenki kivette a részét.

forrás: veol.hu/sport