Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Történelmi siker Győrben

Remek sikert aratott az FC Ajka, amely vendégként fektette két vállra az ETO FC-t a labdarúgó NB II 25. fordulójában, vasárnap. Az FC Ajka története során először tudta elhozni mindhárom pontot az ETO parkból!

ETO FC–FC Ajka 0-2 (0-1)

Győr, ETO Park, 525 néző.
V.: Szilágyi.
ETO FC Győr: Fadgyas – Kiss M., Csonka, Fodor (Bagi, 77.), Vincze Á. (Múcska 64.) – Tuboly – Vitális (Bacsa, 59.), Berki (Toma, 46.), Vernes (Farkas B. 59.), Óvári – Priskin. Vezetőedző: Klausz László.

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Présinger – Görgényi, Vogyicska (Csizmadia, 64.), Vizler (Lehoczky, 50.), Tóth G., Gaál B. (Sejben, 88.) – Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.

A tabellán a győriek álltak jobban (az ETO nyolcadik, az FC Ajka 12. volt a játéknap előtt), a formát tekintve viszont a vendégek felé billent a mérleg nyelve. Míg a győriek tavasszal még nem tudtak nyerni, a Veszprém megyei csapat hosszú negatív szériát megszakítva három pontot gyűjtött a múlt héten a Pécs ellen. Ami viszont nem az ajkaiak mellett szólt: Kis Károly együttese ebben a szezonban nem igazán szerepel jól idegenben, most arra készültek a zöld-fehérek, hogy kozmetikázzanak a mérlegen.

Jól kezdtek a vendégek, az FC Ajka veszélyesebben futballozott az ETO-nál, amely egy lesgólig jutott a meccs elején, Priskin fejelt a hálóba, érvénytelenül.

A 22. percben be is érett a fölény: baloldali szöglet után Görgényi fejelt Szarkához, aki visszagurította a labdát, Vogyicska Bálint pedig 14 méterről a léc alá lőtt, 0-1.

A nemrég szerződtetett középpályás második meccsén megszerezte első gólját új csapata színeiben.

Nem tudott ritmust váltani az ETO, kézben tartotta a meccset az FC Ajka, amely Gaál Bálint szabadrúgásaiból veszélyeztetett.

A szünet után megintcsak Gaál célozta meg a hazai kaput, az ajkai futballista pontrúgásainál minden alkalommal figyelnie kellett Fadgyasnak.

Az 52. percben a csereként beállt Lehoczky lövése tévesztett célt, néhány perccel később a másik oldalon több győri is lemaradt Toma veszélyes beadásáról. A folytatásban Tóth Gergő és Lehoczky előtt adódott újabb helyzet, majd a 74. percben egy újabb Gaál-szabadrúgásnál kellett vetődve védenie Fadgyasnak.

A 82. percben Múcska megkapta második sárga lapját, a kiállítás miatt tovább csökkentek a hazaiak egyenlítési esélyei.

Az FC Ajka szervezetten, magabiztosan futballozott és ennek meg is volt az eredménye.

A 93. percben Csizmadia Zoltán állította be a végeredményt, miután a saját térfeléről indulva a kapuig menetelt a labdával, amelyet ellőt Fadgyas mellett, 0-2.

forrás: veol.hu/sport