Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Szekér Ádám: A szerdai győzelem újra erőt adott a csapatnak!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. A vasárnapi Nyíregyháza elleni idegenbeli találkozó előtt fiatal középpályásunkat, Szekér Ádámot kérdeztük.

Az őszi szezon utolsó hazai mérkőzésén nagyon fontos győzelmet arattunk a Dorog ellen. Hogyan láttad a mérkőzést belülről?

Nagyon nehéz mérkőzés volt, mivel a 20. percben emberhátrányba kerültünk, és büntetőhöz jutott az ellenfél. Szerencsére Dani hárítani tudta a tizenegyest, ez lélektanilag hatalmas pluszt adott a csapatnak. Hiába kerültünk létszámhátrányba, nem az volt a cél, hogy kivédekezzük a Dorog támadásait, hanem a győzelemre törekedtünk. A második félidőre nagyon jól jöttünk ki, már a 46. percben gólt ünnepelhettünk. A vendégek próbáltak letámadni, de nagy helyzetbe nem tudtak kerülni, a mérkőzés végére pedig a második gólunkkal bebiztosítottuk a három pontot. Nagy szükségünk volt erre a sikerre mind lélektanilag, mind a pontok tekintetében!

Nyíregyházára látogatunk vasárnap. Mit vársz a mérkőzéstől?

Nagyon nehéz mérkőzésnek ígérkezik. Nem szabad arra alapoznunk, hogy vannak hiányzóik, mert egy nagyon egységes és szervezett csapatról van szó. A szerdai győzelem újra erőt adott a csapatnak, és természetesen mindent megteszünk, hogy elhozzuk a három pontot. Szeretnénk győzelmekkel lezárni az őszi szezont!

Hogyan készülsz fel egy mérkőzésre?

A mérkőzésre való hangolódást már meccsnap előtti este megkezdem. Nagyon odafigyelek a megfelelő étkezésre, szeretek zenehallgatással és filmnézéssel kikapcsolni este, valamint a kellő mennyiségű és pihentető alvásra is oda figyelek. Mentálisan is igyekszem készülni, gyakran videózom az ellenfeleket, a posztomon játszó játékosokat és fejben próbálok minden eshetőségre felkészülni velük kapcsolatban. A mérkőzés napján bőségesen reggelizem, illetve hengerezéssel és nyújtással is felkészítem a testem a találkozóra.

Van valami meccs előtti babonád?

Minden meccs előtt meghallgatom a kedvenc számom, de az is a babona része, hogy nem árulom el melyik zeneszám is ez 😉

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett