Barion Pixel
2024.06.13.
FelnőttHírek

Sikerült itthon tartani a 3 pontot

Az első játékrészben kapufáig és büntetőig jutott az ajkai csapat, végül a hajrában tudta megszerezni a győztes gólt a labdarúgó NB II 18. fordulójában vasárnap délután.

FC Ajka–Dorogi FC
1-0 (0-0)
Ajka, 1000 néző. V.: Ducsai.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Jagodics B., Kenderes Z., Csemer (Présinger, 77.) – Csizmadia Z., Tajthy (Tóth G., 65.) – Doncsecz (Berzsenyi, 65.), Sejben (Molnár M., 90+2.), Gaál B. (Dragóner F., 65.) –  Zsolnai R. Megbízott edző: Jeney Gyula.

Dorogi FC: Borsos – Barna G. (Gyurácz, a szünetben), Keresztes K., Kovács O., Papp M. – Szedlár (Magyari, 79.), Lustyik (Albert Á., a szünetben), Sztojka D., Kárász – Szalai J., Vígh Á. (Szerencsi, a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka.

Az összecsapás negyedik percében a hazaiak kerültek komoly helyzetbe, azonban Sejben lövése a dorogi kapufáról elhagyta a játékteret.
A folytatásban a középpályán folyt a csata inkább, a kapusoknak kevesebb dolguk akadt.
A 26. percben Csemer dolgoztatta meg Borsost, egy szabadrúgás után, azonban a hálóőr kifogta a bal alsó sarokba tartó labdát.
Szűk negyedórával később Gaált buktatta Lustyik a dorogi kapu előtt, a játékvezető határozottan a büntető pontra mutatott. A megítélt tizenegyest a sértett Gaál vállalta el, de a rosszul helyezett lövését könnyedén hárította Borsos.
A második játékrészben több agresszívebb párharcot vállaltak fel a játékosok, így megszaporodott a mérkőzésen a sárgalapok száma. A 74. percben Jagodics kanalazott kapura egy labdát, de a dorogi portás könnyen birtokba vette a játékszert.
A 86. minutumban Csizmadia ívelte át a hosszún érkező Kovács Nikolasz számára a labdát, aki mintegy hat méterről a jobb felsőbe bombázott, 1-0.
Az ajkai védő ezzel megszerezte szezonbeli negyedik találatát. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve rohamozott előre a vendég együttes, azonban Csizmadia Zoltánék megőrizték a lefújásig egy gólos előnyüket. Az ajkai csapat az év utolsó hazai bajnoki meccsén győzelemmel búcsúzott kööznségétől.

Jeney Gyula: Azt kaptuk, amit vártunk. Kell még fejlődnünk, nagyobb önbizalomra van szükségünk, de összességében végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést.

Marián Sluka: Az első félidőben nem működött az, amit elterveztünk. A szünet után jobbak voltunk, de egy küzdelmes meccsen alulmaradtunk.