Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Ötgólos győzelem a Pápa elleni megyei rangadón

Az NB III. Nyugati csoportjának 17. fordulójából elhalasztott mérkőzésén a Pápai Perutz csapatát fogadta csapatunk.
FC Ajka-Perutz FC 5:0 (1:0)

Ajka, 350 néző. V.: Móri.

FC Ajka: Balogh – Köles, Pákai, Graszl, Csemer – Kovács, Csizmadia – Illés (Vallejos, 59.), Horváth, Pavlitzky (Major, 59.) – Oláh (Nagy E., 83.). Edző: Kis Károly

Pápai Perutz FC: Sánta – Farkas, Császár, Domján, Böröczky – Bohner, Udvardi (Iványi, 68.), Somogyi, Baldauf, Németh (Mogyorósi, 85.) – Jurik (Koncsag, 73.). Edző: Marton Miklós.

Az első tíz percben ismerkedtek egymással a  csapatok, majd a mienk többször is megdolgoztatták Sánta kapust.

A 15. percben Csizmadia érkezett remekül egy beadásra, fejesénél azonban nem volt nehéz dolga Sántának.

A 18. percben ismét Csizmadiát találta meg a labda, középpályásunkat nem fogta senki, így könnyedén juttatta a hálóba a balról érkező szabadrúgást, 1:0.

Nem sokkal később Pákai szerezhetett volna gólt, a csapatkapitány kapásból, ballal bombázott fölé. A másik oldalon Németh jelentkezett 18 méterről egy lövéssel, ami erős volt, de elkerülte a kaput. A 27. percben Horváth Péter jobbról, a 16-oson belülről leadott lövése a felső lécet érintve hagyta el a pályát. Nem sokkal később ismét Horváth fejezhetett volna be egy akciót, ám ígéretes helyzetben nem célzott elég pontosan.

Csapatunk sokkal többet birtokolta labdát vetélytársánál, amelynek védelme zavarba hozható volt, ráadásul a szél is a mieinket támogatta. A 31. percben a kiugró Oláht állították meg gyanús körülmények között a pápaiak, de a bíró sípja néma maradt.

A 39. percben Somogyi játszotta magát lövő helyzetbe, Baloghnak védenie kellett. A másik oldalon Oláh próbálkozott, majd egy szép támadás végén Pavlitzky lövése a bal kapufáról vágódott ki.

Szünet után majdnem kiegyenlített a Perutz FC, Németh szabadrúgását követően Balogh maga elé ejtette a labdát, az ismétlésnél kapusunk lábbal tisztázott Domján próbálkozásánál.

A 60. percben Csemer tüzelt kapásból veszélyesen, a másik oldalon pedig Baloghnak kellett nagyot nyújtóznia Baldauf próbálkozásánál.

A 66. percben Major passzolt a jobb oldalon felfutó Horváth Péterhez, aki szép csellel tört be a védők közé, majd kilőtte a jobb alsót, 2:0.

A 69. percben remek akció végén Oláh ziccerét védte bravúrral Sánta, aki Graszl fejesénél is leért a bal alsóba.

A szöglet után viszont már a pápai portás is tehetetlen volt, Graszl remek, ollózó mozdulattal húzta a hálóba a játékszert, 70. perc: 3:0.

Megvolt fogva a Perutz FC, amely beszorult kapuja elé, képtelen volt megtartani a labdát.

A 81. percben ismét Major adott gólpasszt, a kapu elé robbanó Kovács Gergő nem hibázott, 4:0.

A 84. percben Horváth totojázott remek helyzetben a kapu előtt, a labda Sántáé lett.

A 86. percben Csizmadia érkezett kiválóan egy szöglet után, a lövésnél esélye sem volt a vendégek hálóőrének, 5:0.

Kis Károly: Fontos volt, hogy rögzített helyzetekből veszélyesek tudtunk lenni, ezekből több gólt is lőhettünk volna. A hajrá egyértelműen a miénk volt, a találatok mellett rengeteg lehetőségünk adódott. A Pápa becsülettel küzdött, további sok sikert kívánok neki.

Marton Miklós: Tartalékosan álltunk fel, ettől függetlenül ilyen hibákat nem szabad elkövetnünk védekezésben. Volt egy fordulópont a meccsen, ami után a hazaiak végleg eldöntötték a pontok sorsát. Gratulálok az Ajkának!

forrás: veol.hu/sport