Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Nem érdemeltünk vereséget

Az első félidőben nem született találat, a második játékrészben Kirchner értékesített egy büntetőt, és ezzel el is döntötte a három pont sorsát a Kozármisleny az Ajka ellen a labdarúgó NB II 29. játéknapján.

Kozármisleny-FC Ajka 1-0 (0-0)

Kozármisleny, 500 néző. V.: Takács T.

Kozármisleny: Lékai – Schuszter, Szabó B., Füredi, Turi – Bor (Horváth P. 70.), Major S. – Molnár Á., Tóth Z. (Vogyicska B. 86.), Kirchner – Daru. Edző: Aczél Zoltán.

Ajka: Szabados – Tóth G. (Horváth P. 78.), Tar, Jagodics, Csemer – Csizmadia – Babos B., Sejben, Pantovics (Kenderes 82.), Borsos F. (Zsolnai 65.)– Nagy K.. Edző: Schindler Szabolcs.

Az első komolyabb helyzet az ajkaiak előtt adódott a 7. percben. Nagy Krisztián passzolt Sejbennek, aki éles szögből célzott kapura, de a hazaiak kapusa könnyedén fogta meg a játékszert. A 13. minutumban ismét a bakonyiak kellemetlenkedtek a hazai kapunál, de Pantovics lövése a felső lécről pattant ki oldalra. A 19. percben Bor tesztelte az ajkaiak kapusát egy távoli lövéssel, de Szabados számára nem okozott nagy gondot a löket. A 29. játékpercben Schuszter kapott labdát a jobb szélen, és egy csel után keresztbe passzolt az érkező Kirchnernek, aki kapásból lőtt centikkel a kapu fölé. Nem sokkal később ismét a hazai kapu előtt kellemetlenkedtek a bakonyiak, de Babos nem tudta jól eltalálni a labdát. A félidő zárásaként Borsos gólba tartó labdáját vágták ki a hazai védők.  Az első játékrészben mind a két csapat előtt adódtak helyzetek, de a hálók érintetlenek maradtak.

Fordulás után sem vettek vissza a felek, és jó iramú találkozót láthattak a szurkolók. Az 55. minutumban Tóth indította meg remek ütemben Bort, aki a kapussal állt szemben, de Szabados lábbal óriásit mentett, a kipattanót Molnár vette le és egy csel után kapu fölé lőtt, így mindkét lehetőség kimaradt. Percekkel később a másik oldalon Csizmadia találta el a kapufát. A 67. percben Tar rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, Takács játékvezető határozottan a 11-es pontra mutatott. A megítélt büntetőt Kirchner magabiztosan lőtte az ajkai hálóba, 1-0. A hajrára megfogyatkoztak a vendégek, miután Jagodics Tóthot próbálta megállítani. A 88. percben Kenderes járt közel az egyenlítéshez, de Füredi a gólvonalról ollózta ki a labdát.

A 90. percben aztán óriásit hibázott Takács játékvezető. Csizmadiát vágták fel a büntetőterületen belül, Takács azonban csak szabadrúgást ítélt, amit Nagy K. csúnyán fölé rúgott.

 

A ráadásban újabb találat már nem született, így vereséget szenvedett el az Ajka Kozármislenyben.

forrás: veol.hu/helyi-sport