2024.04.17.
FelnőttHírek

Horváth Tamás: Kaposváron is egymásért kell majd küzdenünk!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. A szerdai Kaposvári Rákóczi FC elleni bajnoki mérkőzésünk előtt kapusunkat, Horváth Tamást kérdeztük.

Magabiztos győzelmet arattunk hazai pályán a DEAC ellen. Hogyan láttad a mérkőzést belülről?

Úgy gondolom, hogy a mérkőzés elején kicsit nehezen lendültünk játékba, az ellenfélnek volt is egy kapufája, de Görgényi Dávid hatalmasat mentett, hiszen Ő tolta ki lábbal kapufára a labdát. A kezdeti nehézségek után azonban rendeztük sorainkat és átvettük a kezdeményezést. Sikerült gyorsan két gólt szerezni, onnantól kicsit megnyugodott a csapat, és tudtuk a saját játékunkat játszani. Sokat segített, hogy kétgólos előnnyel tudtunk elmenni a szünetre. A második félidőben az ellenfél nagyobb nyomás alá helyezett minket, de szerencsére nem sikerült gólt szerezniük. Nekünk is voltak még lehetőségeink, és  véleményem szerint a harmadik gólunk megszerzéséig nyitott volt a mérkőzés, nem dőlhettünk hátra. Úgy gondolom, hogy magabiztos játékot produkáltunk, nem éreztem veszélyben a győzelmünket.

A szerdai hétközi fordulóban a Kaposvár otthonába látogat a csapat. Mit vársz a mérkőzéstől?

Azt érzem, hogy függetlenül attól, hogy idegenben lesz a mérkőzés, ha a tegnapihoz hasonló teljesítményt tudunk nyújtani, Kaposvárról is el tudjuk hozni a 3 pontot. A DEAC elleni jó játék kulcsa az volt, hogy mindig kisegítettük egymást, ha valaki esetleg hibázott, ott volt mögötte a társa. Kaposváron is egymásért kell majd küzdenünk, és akkor sikeresek lehetünk.

Hogyan készülsz fel egy mérkőzésre?

Szokták azt a közhelyet puffogtatni, hogy minden fejben dől el, de szerintem ez a kapusoknál hatványozottan igaz. Nekünk sokszor fejben előre le kell játszani egy-egy szituációt, elvizualizálni helyzeteket és ebből építkezni. Ezeken felül megnézem az ellenfél támadóit illetve tizenegyes rúgóit, hogy mire lehet számítani. Étkezésben pedig arra figyelek, hogy olyasmit egyek-igyak, ami nem üli meg a gyomromat mérkőzés előtt.

Van valami meccs előtti babonád?                              

Nincsen semmi ilyesmi.

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett