Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Sikerült a visszavágás!

Nagy Krisztián góllal tért vissza korábbi sikerei színhelyére, az FC Ajkában Csizmadia és Babos is betalált, megérdemelten szerezte meg a pontokat a Budafok ellen vasárnap a csapat. Az idei első fordulót rendezték a labdarúgó NB II-ben.

FC Ajka-Budafoki MTE 3-1 (2-1)

Ajka, 1000 néző. V.: Zimmermann. FC Ajka: Horváth D. – Tóth G., Jagodics, Tar, Csemer – Tajthy (Görgényi, 75.), Csizmadia, Fiáth (Babos, 46.), Zsolnai (Sejben, 84.), Borsos (Pantovics, 75.) – Nagy K. (Szarka, 46.). Edző: Schindler Szabolcs. Budafoki MTE: Gundel-Takács – Biró (Czérna, 46.), Lorentz, Horgosi, Kalmár – Csonka (Németh, 73.), Oláh – Szerető, Kovács (Elek, 73.), Vasvári – Zsóri. Edző: Erős Gábor.

Az év első bajnoki mérkőzésén a középmezőnyhöz tartozó Budafokot fogadta a 17., utolsó előtti helyen álló FC Ajka, amely a bennmaradás kivívásáért veszi fel idén a harcot.

Úgy indult a meccs, ahogyan azt ajkai szurkolók kívánták, a házigazda gyorsan vezetéshez jutott. A 6. percben nem engedte felszabadítani a Budafokot az Ajka, a labda Csizmadia elé került, aki remek mozdulattal lőtt 17 méterről a kapu jobb oldalába, 1-0.

A középkezdés után hatalmas hibát követtek el a vendégek, az elcsúszó védőtől Nagy Krisztián szerezte meg a játékszert, majd a kapuig vezette azt és Gundel-Takács mellett a hálóba helyezett, 7. perc: 2-0. Gyorsan megszerezte első találatát az ajkaiak nemrég visszatért korábbi gólgyárosa.

Érthetően óriási volt az öröm hazai oldalon, a budafokiaknak pedig sokkos állapotból kellett magukhoz térni.

Ez a folytatásban is érződött, bár a vendégek mutattak életjeleket, azért továbbra is az FC Ajka irányított. Csizmadia lövése nem sokkal tévesztett célt. A BMTE nem tudott komolyabb lehetőséget kialakítani, egészen a félidő hajrájáig.

A 35. percben Vasvári úgy hozta magát helyzetbe, hogy egy bal oldalról érkező passznál egy testcsellel becsapta védőjét, majd 16 méterről, kicsit balról a kapu bal oldalába tekert, 2-1.

Erős Gábor alakulata ekkor annyira belejött, hogy kis híján egyenlített. A 40. percben megint a bal oldalról indult az akció, a beadást Lorentz senkitől sem zavartatva fejelte kapura, Horváth hatalmas bravúrral védett, a kipattanó utáni lövést Csizmadia blokkolta remekül.

A második félidő elején újabb lehetőség nyílt az egalizálásra, a labda veszélyesen pattant, ám végül elkerülte az ajkai kaput.

A 63. percben a csereként beállt Szarka lőtt, nem sokkal kapu mellé. A Budafok küzdött a gólért, olykor nyomás alá tudta helyezni a bakonyiakat, azonban az ajkaiak összességében kezükben tartották a mérkőzést.

A véghajrában a kinyíló vendégek ellen több ígéretes helyzete is adódott a kontrázó Ajkának. Az egyik akció sikeres is volt, a 94. percben Babos Bence kapott remek labdát a jobb oldalon, lövése pontos volt, a kapu jobb oldalába helyezte a labdát, 3-1.

Az ajkaiak legközelebb Szegeden lépnek pályára.

forrás: veol.hu/helyi-sport