2024.04.16.
FelnőttHírek

Vereség és súlyos sérülés Szombathelyen

Minimális vereséget szenvedett az FC Ajka a Haladás otthonában a labdarúgó NB II-ben. Ezzel Kis Károly tanítványai elvesztették vezető pozíciójukat a tabellán. Sajnos az ajkaiak elvesztették egyik kulcsemberüket is a találkozón, Soltész Dominikért mentő jött Bosnjak belépőjét követően. Támadónknak az első vizsgálatok alapján mindhárom külső bokaszalagja elszakadt és műteni kell sérült testrészét.

Haladás–FC Ajka 1-0 (0-0)

Szombathely, 3100 néző.

V.: Oláh (Szalai B., Kovács II. G.).

Gólszerző: Tóth B. (55.).

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Tóth D., Mocsi, Devecseri – Tóth B. (Medgyes, 54.), Csilus, Holdampf, Kiss B., Németh M. (Bosnjak, 46.) – Szalay (Szekér, 78.), Tóth B. Vezetőedző: Mátyus János.

FC Ajka: Horváth T. – Heffler, Tóth G., Tar, Présinger – Soltész, Kovács N., Irimiás, Zsolnai (Nagy I., 78.)– Rétyi R. (Lengyel, 56.), Nagy M. Vezetőedző: Kis Károly

A tabella tizedik helyét elfoglaló Szombathelyi Haladás otthonában vendégeskedett az NB II-es listavezető.

Az Ajka kirobbanó formában várta a zöld-fehér rangadót, hiszen az előző két mérkőzésen kilenc gólt szerzett és egyet sem kapott. A Haladás viszont megverte a Szegedet, majd ikszelt a Vasassal (2-2).

A 7 .percben  Nagy K. félpályáról végezhetett el szabadrúgást, észrevette hogy Verpecz kint áll, próbálkozása kevéssel ment kapu fölé

A 17. minutumban Soltész ment el szépen a jobb oldalon, majd Nagy K. elé passzolt, aki erőből középre lőtte a labdát Zsolnaihoz, aki lekeszítette Soltésznak, támadónk jobb lábas lövését azonban könnyen védte Verpecz

22. percben Kovács Nikolasszal szemben szabálytalankodott a büntetőterületen belül Devecserei, Oláh azonban tizenegyes helyett még játékosunknak adott sárga lapot…

Az Ajka fokozatosan átvette az irányítást, azonban igazán veszélyes szituáció nem alakult ki.

A 28. percben Nagy K. futott el a bal oldalon, középre adott labdájáról éppen lemaradt az érkező Zsolnai.

A 34. percben szombathelyi akciót jegyezhettünk fel: Németh M. robogott el a bal szélen, beadását Tóth Barna egy védőtől szorongatva fölé fejelte.

Három perc múlva ismét Németh M. húzott el a bal oldalon, majd 14 méterről az oldalhálóba lőtt.

A 40. percben Horváth Tamás bravúrjai mentették meg a góltól az Ajkát. Bal oldali beadás után Tóth Dávid elé került a labda, a középpályás 13 méteres lövését Horváth lábbal, nagy bravúrral hárította. A kipattanó labdát Tóth B., majd Kiss B. lőtte rá, de mindkét alkalommal blokkolni tudtak a védők.

Egy perc múlva Tóth B. fejelhetett kapura, Horváth hatalmas vetődéssel hárított.

Az ellentámadás végén Rétyi tüzelt, 14 méterről elvégzett, bal alsó sarok felé tartó lövését Verpecz védte.

Szünet után az első veszélyes helyzetet a vendégek dolgozták ki: a 49. percben Tóth ugratta ki Rétyit, akit még szerelni tudtak, a labda Zsolnai elé került, a lövése a kapu mellett hagyta el a játékteret.

Az 53. percben rövid időre szünetelt a játék.  Predrag Bosnjak csúnyán felrúgta Soltészt. A játékosért mentő jött, a vétkes csak sárga lapot kapott.

A sérülés láthatóan megzavarta az ajkai fejeket, az 55. percben vezetéshez jutott a Szombathely: egy jobb oldali beadást Szalay nem tudta lekezelni, a labda a lábáról magasan a levegőbe szállt. A játékszer Tóth B. lábára érkezett, a csatár estében, hat méterről a bal sarokba lőtt, 1-0.

Az 57. percben nem sokon múlt az egyenlítés, Tóth G. lépett ki remekül, lövését szögletre mentették a védők.

A 61. percben Holdampf fordulásból, 13 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Öt perc múlva az Ajka kontrázott: Kovács éles beadásáról Nagy K. centikkel maradt le a hosszú saroknál.

A 70. percben Tóth B. került helyzetbe a jobb oldalon, de rosszul adott középre, Medgyes nem érhette el a labdát.

A 84. percben hatalmas ajkai ziccer: Irimiás tiszta helyzetben 15 méterről a kapu fölé emelt.

A Haladás mindent megtett, hogy kihúzza a minimális előnnyel a találkozó végéig, taktikusan igyekezett tartani, eldugni a labdát.

Lassan csorogtak a percek, azonban az Ajka már nem tudott kapura veszélyes akciót kidolgozni.

A ráadásban még Medgyes vágta éles szögből az oldalhálóba a labdát, majd véget ért a találkozó.

forrás: veol.hu/sport