Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Négygólos győzelem a Ménfőcsanak ellen

Az NB III. Nyugati csoportjának 13. fordulójában csapatunk a harmadik helyen álló Ménfőcsanak ESK együttesét fogadta csapatunk.

FC Ajka-Ménfőcsanak ESK 4-0 (1-0)

Ajka, 450 néző.

V.: Takács.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács, Csemer – Csizmadia, Kenderes (Major, 83.), Illés (Molnár, 76.), Horváth P. (Pavlitzky, 65.) – Oláh, Nagy K. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Ménfőcsanak: Ficsór – Kelemen, Németh B., Visy, Füredi – Kószás, Nagy Á. (Vörösbaranyi, 59.), Kőris, Németh L. (Böcskey, 59.) – Farkas (Nagy B., 72.), Serfőző. Vezetőedző: Mayer János.

Jól kezdte csapatunk a mérkőzést, hiszen már az 5. percben Illés lövésénél bravúrt kellett bemutatnia Ficsórnak. A folytatásban is csapatunk játszott fölényben, a Ménfőcsanak nem nagyon jutott el Horváth kapujáig.

A 13. percben Nagy K. szabadrúgásáról Csizmadia centikkel maradt le. Egy perccel később Csemer egy szép kényszerítőzés után került nagy helyzetbe, de lövését az utolsó pillanatban szögletre mentették a vendég védők. A sarokrúgást Nagy K. végezte el, labdája teljesen üresen találta Csizmadiát, aki nagy helyzetben kapu fölé fejelt. 4 perccel később ismételten Nagy K. hozta helyzetbe Csizmadiát, középpályásunk nagy erejű lövése kevéssel ment kapu fölé. Nagyon nagy fölényben játszott csapatunk, érett a vezető találatunk.

A 19. percben Oláh került ziccerbe, de támadónk lövése kevéssel célt tévesztett. A 27. percben Csemer szabadrúgása vágódott le a sorfalról, a szabad labda Pákai elé került, aki nagy erővel lőtt kapu fölé.

1 perccel később góllá érett hatalmas fölényünk: Nagy Krisztiánnal szemben szabálytalankodtak a büntetőterületen belül. A büntetőt Nagy K. nagy erővel vágta a kapuba! 1-0

A 35. percben szép kontra végén Horváth P. tekert centikkel Ficsór kapuja mellé. 4 perccel később ismételten Horváth P. került helyzetbe, de próbálkozása kevéssel fölé ment.

A 41. percben került először helyzetbe a vendég csapat: egy szögletet követően Serfőző fejelt kevéssel Horváth kapuja fölé.

Az első félidőben egygólos előnyt szerzetünk, a helyzetek alapján azonban már a mérkőzést is eldönthettük volna.

A második félidő vendég lehetőséggel indult, Horváthnak kellett bravúrral védenie.

Az 55. percben Csemer szabadrúgását Csizmadia kevéssel fejelte kapu mellé.

2 perccel később Csizmadia gyűjtött be egy kipattanót, lövése egy vendég védőn irányt változtatott, így  a labda védhetetlenül a bal alsó sarokba jutott. 2-0

A 61. percben Horváth lövése kerülte el kevéssel Ficsór kapuját.

A 62. percben szép kontra végén előbb Oláh, majd Nagy K. lövését védte bravúrral Ficsór.

A 75. percben Köles lőtt kevéssel kapu fölé.

A 78. percben járt a legközelebb a gólszerzéshez a vendég csapat: előbb egy keresztlabdát az utolsó pillanatban sikerült szögletre mentenie Kölesnek, majd a sarokrúgást követően Serfőző fejesét védte bravúrral Horváth.

1 perccel később aztán végleg eldöntötte csapatunk a mérkőzést: Köles ugratta ki Pavlitzkyt, aki elfutott a jobb szélen, majd önzetlenül középre passzolt, Oláh pedig közvetlen közelről Ficsór mellett a hálóba lőtt. 3-0

A 82. percben Nagy K. lövésénél kellett bravúrral védenie Ficsórnak. A 83. percben Kelemen lövése ment  kevéssel Horváth kapuja mellé.

A 91. percben Major előbb kicselezte Ficsórt, majd az üres kapuba lőtt 4-0

Csapatunk újabb győzelmével továbbra is 8 ponttal vezeti z NB III. Nyugati csoportjának tabelláját az Érdi VSE előtt.

Schindler Szabolcs: A kupafordulót követően nem gondoltam, hogy ilyen nagy lesz az iram. Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sajnos csak egyszer találtunk be, de a második félidőben felőröltük ellenfelünket. Dicséret illeti a vendégeket, és gratulálok csapatomnak.