Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Nagyszerű siker, továbbjutás a Magyar Kupában!

Az FC Ajka a játék minden elemében felülmúlta élvonalbeli ellenfelét, és végül egy gólos mérkőzésen jutott tovább a MOL Magyar Kupa 4. fordulójába.

FC Ajka-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)

Ajka Városi Sportcentrum, 1000 néző. V.: Molnár A.

FC Ajka: Horváth – Tóth, Kenderes, Tar, Csemer – Csizmadia, Tajthy (Vogyicska 76.), Sejben (Horváth P. 64.), Zsolnai (Szarka 64.), Rabatin (Gaál 82.) – Borsos (Berzsenyi 76.). Vezetőedző: Jeney Gyula

Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik – Beriashvili, Nagy (Brtan, 60.), Drazic, Szalai (Lukic, a szünetben), Pillár, Cseri (Babunski, a szünetben), Zahary (Molnár, a szünetben), Nahirnij (Ugrai 80.), Kállai, Cseke. Vezetőedző: Kuttor Attila.

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában nem kis feladat hárult az FC Ajkára, ugyanis az elsőosztályú Mezőkövesddel sorsolták össze. Mind a két együttes rossz formában vágott neki a találkozónak, az ajkaiak a másodosztály 15. helyéről várhatták a kupa fordulót, míg a borsodiak az NB I 12., azaz utolsó helyéről.

Az első percek viszonylag az ismerkedésről szóltak, majd szépen lassan belelendültek a játékba a csapatok. A 6. percben a volt magyar válogatott, Cseri Tamás tesztelte volna Horváth Dániel képességeit, azonban a mezőkövesdi játékos nem találta el a kaput 20 méterről. A 14. percben egy nagy bedobás után okoztak a vendégek kellemetlen pillanatokat az ajkai kapu előtt, azonban Horváth védett először, majd a védők mentettek. A 15. minutumban egy védelmi hibát követően az ajkai hálóőrnek kellett kifutnia, és tisztáznia az utolsó pillanatban. A 18. játékpercben Tóth jobboldali beadására tökéletes ütemben érkezett középen Borsos Filip, és a fiatal játékos öt méterről nem hibázott, a kapuba passzolt, 1-0. A 26. percben egy okos emelés után Zsolnai sarokkal továbbított Sejbenhez, aki mintegy hét méterről a kapushoz gurította a játékszert. Az első félidő utolsó percében Tóth próbálkozott 18 méterről, azonban Kovácsik könnyen fogta meg a labdát.

A második játékrészre hármat is cserélt Kuttor Attila vezetőedző. Elhagyta a pályát Szalai, Cseri és Zahary, helyükre Lukic, Babunski és Molnár érkezett. Az 53. percben Kovácsik és Rabatin futott a hosszúra a labdáért, az ajkai középpályás szögletet tudott kiharcolni, amiből azonban nem veszélyeztettek a hazaiak. Az 55. minutumban Borsos szánta el magát lövésre, a kapu bal alsó sarkába tartó löketet nagy bravúrral ütötte ki Kovácsik. Lelkesen játszott a zöld-fehér együttes, és eltüntette a két csapat közti osztálykülönbséget. A 62. percben Csizmadia került ígéretes helyzetbe, azonban inkább Rabatinnak passzolt, de a mezőkövesdi védők elválasztották a labdától az ajkai játékost. A 65. percben a frissen beállt Szarka fejelt Horváthnak, aki két emberen túljutott, majd visszaadta a társának. Szarka korán helyzetbe került, de a kapus fogta a próbálkozást. A hajrában mindent bevetve próbált előre törni a Mezőkövesd, de az ajkai védelem szikla szilárdan állta a sarat. A 92. percben mintegy 28 méterről lőhetett szabadot a Mezőkövesd, de a sorfalban kötött ki a labda. Az utolsó percekben állva tapsolt a hazai publikum, és a hármas sípszó után hatalmas örömünnep vette kezdetét a stadionban.

A Magyar Kupa 4. fordulójának sorsolását hétfőn 18.45-kor élőben közvetíti az M4Sport

forrás: veol.hu/helyi-sport