Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Nagy küzdelemben, tizenegyesekkel nyert a Vasas

Érdekes előzményeket követően rendezték meg az FC Ajka-Vasas FC mérkőzést, amelyet a hazaiak szerettek volna elhalasztani, de ebbe a vendég együttes nem ment bele. A Veszprém megyei klub azért kezdeményezte a bajnoki elnapolását, mert játékoskeretében többen is megfertőződtek koronavírussal, emellett olyan futballistája is bőven akadt, aki visszatérését követően még alig edzett, azaz messze volt a tökéletes állapottól.

FC Ajka-Vasas 1-2 (0-1)

Ajka, városi sportcentrum, 2300 néző. V.: Nagy R. FC Ajka: Horváth D. (Horváth T., 57.) – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger – Kenderes, Csizmadia – Nagy I., Stoiacovici (Zamostny, 53.), Rétyi (Irimiás, 84.) – Tóth P. (Lakatos, 53.). Edző: Kis Károly.
Vasas FC: Jova – Szivacski, Viczián, Szilágyi, Silye – Hidi M. S. – Hinora, Pátkai – Birtalan (Feczesin, 54.), Radó (Kalmár, 95.), Pekár (Szatmári, 72.). Ező: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Tar (65.), ill. Radó (30., 49., mindkettőt 11-esből).

Kis Károly vezetőedző közel egy csapatnyi játékosra nem számíthatott, így nem éppen jó előjelekkel várta a gyatra bajnoki kezdés után az utóbbi hetekben belelendülni látszó Vasast.
Az összecsapás további pikantériája volt, hogy a vendégek kispadján az a Schindler Szabolcs ült, aki ebben a szezonban, augusztus elején már legyőzte az FC Ajkát, még a Békéscsaba mestereként. Schindler tavaly is nyerni tudott a Békéscsabával Ajkán, így mindenki kíváncsian várta, mit hoz a volt ajkai mester harmadik fellépése a városban, immáron a Vasas trénereként.

Az FC Ajka érthetően biztonsági játékot választott, de a Vasas sem veszélyeztetett a mérkőzés elején. Az első helyzet Birtalan előtt adódott, a vendégek támadója nem tudott élni vele, Horváth Dániel szögletre mentett.

A 30. percben Radó András büntetőjével megszerezte a vezetést az angyalföldi együttes, 0-1. Az esetnél Tar mellett próbált elmenni a csatár, előbbi becsúszott, utóbbi elesett, a bíró pedig a 11-es pontra mutatott.

A hazaiak gondjai így még tovább növekedtek. Az Ajkának kevés lehetőségből kellett volna valahogy betalálnia. A kevés (minimális) lehetőség megvolt, de hazai gól nem jött a szünetig. A vendégek növelhették volna előnyüket, ám a hazai védősor, illetve mögötte Horváth Dániel jól állta a sarat.
A második félidő viszont rémálomszerűen kezdődött az ajkaiak számára, Horváth Dániel ezúttal hibázott és összehozott egy 11-est a vendégeknek. Radó András ezt a büntetőt is gólra váltotta (0-2) és innen már nagyon nehéz dolga volt az Ajkának.

Ráadásul Horváth Dániel megsérült a esetnél és le is kellett cserélni.
A 64. percben megint büntetőhöz jutottak a vendégek, ezúttal Görgényit látta szabálytalannak a bíró a 16-os oldalvonalánál (a három 11-es közül ez tűnt a legkevésbé annak), ám Radó András nem tudott túljárni a csereként beállt Horváth Tamás eszén.

Ez adott egy kis plusz motivációt a házigazdának, amely a 65. percben szépített, Tar Zsolt közelről fejelt Jova kapujába, 2-1.
Ment előre az FC Ajka, amely többet birtokolta a labdát, mint ellenfele és sikerült is néhány veszélyesebb szituációt teremtenie. A másik oldalon Feczesin ziccert hibázott. Az utolsó pillanatig nyílt volt a mérkőzés, de a vendégeknek végül mind a három pontot sikerült elvinniük Ajkáról.

Kis Károly: – Ma újra bebizonyosodott, hogy nagyszerű szurkolótáborunk van. Mi pedig megmutattuk, ha felül tudunk kerekedni a koronavírus okozta problémákon, előkelő helyen végezhetünk a bajnokságban.

Schindler Szabolcs: – Az első félidőben szép akciókat vezettünk és megérdemelten szereztünk vezetést. Fordulás után fontos szituációban követtünk el hibát és ezzel felhoztuk az Ajkát, amely a hajrában nagyon jól játszott.

forrás: veol.hu/sport