Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Megszakadt veretlen sorozatunk

Megszakadt hosszú idegenbeli pontgyűjtő-sorozata az FC Ajkának, amely szombaton Szolnokon kapott ki.

A Veszprém megyei alakulat vendégként legutóbb augusztus elején maradt alul ebben az idényben.

Szolnoki MÁV FC -FC Ajka 3-0 (2-0)

Szolnok, 500 néző
V.: Ducsai

Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas – Szabó P., Papp, Kotula, Szabó R. – Tisza, Kovács O., Földi, Tóth B. (Berdó, 81.) – Vólent (Simon, 72.), Rokszin (Kurdics, 83.). Vezetőedző: Csábi József

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler, Kenderes, Horváth P. – Csizmadia – Soltész, Nagy I. (Nagy B., 46.), Stoiacovici (Nagy E., 46.), Lengyel (Illés, 67.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Jó formában várta az FC Ajka az összecsapást, Kis Károly együttese négy veretlenül megvívott fordulót tudhatott maga mögött, s ez idő alatt háromszor is győztesen hagyta el a pályát, egyszer pedig ikszelt. A szolnokiak az előző körben döntetlent játszottak Békéscsabán, előtte otthonukban alulmaradtak a Soroksárral szemben, úgyhogy bőven volt min javítaniuk.

A 34. percben vezetést szereztek a hazaiak, Rokszin jobb oldali beadását Tóth Benjamin fejelte Horváth kapujába, 1-0.

Nem sokkal később növelte előnyét a Szolnok, amely a 36. percben szerezte meg második találatát, miután Szabó Péter értékesített egy kontra végén kialakult helyzetet, 2-0.

Hiába jött ki harcosan a második félidőre az FC Ajka, hamarosan újra gólt kapott a csapat. Az 50. percben Vólent léphetett ki ziccerben és Horváthot kicselezve az üres kapuba lőtt  3-0.

A vendégeknek akadtak lehetőségeik, de egyet sem tudtak kihasználni, így augusztus 7. óta először maradtak alul vendégként, és augusztus 11. óta először nem találtak be aktuális ellenfelük kapujába.

forrás: veol.hu/sport