Barion Pixel
2024.06.23.
FelnőttHírek

Már harmadikak vagyunk a tabellán!

A házigazda Tiszakécske egy kis időre nem figyelt oda, az ajkaiak pedig hét percen belül három találattal büntették a Tisza-partiakat a labdarúgó NB II 30. fordulójában.

Tiszakécskei LC–FC Ajka 1-3 (0-3)

Tiszakécske, 300 néző. V.: Lovas.

Tiszakécskei LC: Halasi – Máté Zs.(Winkler, 46.), Csáki, Kiprich, Vajda – Balázs B., Szekér, Pongrácz (Kiss N., 66.), Erdei (Gyurján 46.) – Kenechukwu (Zamostny, 46.), Biben (Horváth Z., 46.). Vezetőedző: Klausz László.

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Csemer (Présinger, 83.), Tar, Kenderes – Vogyicska (Tajthy, 64.), Csizmadia Z., Sejben (Gaál, 69.), Zsolnai (Rabatin, 69.), Berzsenyi (Gyuris, 64.) – Szarka. Vezetőedző: Jeney Gyula.

Kedvezőbb előjelekkel várhatta a tabella 4. helyén lévő Ajka a Tiszakécske elleni találkozót. A mérkőzés elején tapogatóztak a felek, majd fokozatosan vette át az irányítást Jeney Gyula együttese. Az 5. minutumban Vogyicska szánta el magát lövésre, azonban alaposan célt tévesztett az ajkai középpályás. Az első valamirevaló hazai lövés Pongrácz nevéhez fűződik a 31. játékpercben, amit nagy lélekjelentéttel hárított Horváth Dániel. A 33. percben a zöld-fehérek csapatkapitánya, Csizmadia Zoltán egy kipattanó labdára csapott le, és lőtte a hazai hálóba közvetlen közelről, 1-0. Alig három perccel később Berzsenyi került helyzetbe, és hét méterről nem rontott a fiatal támadó, 2-0.

A hazaiak leblokkoltak, az ajkaiak pedig jól használták ki a rövidzárlatot. A 40. minutumban Zsolnai lőtt félfordulatból egy hatalmas gólt Halasi kapujába, a kapusnak esélye sem volt, 3-0. A jó formában lévő bakonyiak minden egyes apró hazai hibát büntettek, és háromgólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A szünetben a Tiszakécske vezetőedzője, Klausz László négyes cserére szánta el magát. Fordulást követően feljavult a hazaiak játéka, a 63. percben pedig a volt ajkai játékos, Zamostny Balázs szépített a kapufa segítségével, 3-1. A fennmaradó játékidőben nem forogtak veszélyben a kapuk, inkább a játékvezető sípja harsant fel gyakrabban, egy-egy szabálytalanságot követően. Az ajkaiak rutinosan őrizték előnyüket a hármas sípszóig, és immáron hatodik mérkőzésüket nyerték meg zsinórban.

Klausz László: Ezt a mérkőzést sehogy sem lehet értékelni, annyira gyenge volt, főleg az első félidőben. A Szeged ellen még lehetett azzal takarózni, hogy a játék jó volt. A félidőben négy embert cseréltem, de utána sem voltunk igazán veszélyesek.

Jeney Gyula: Azt kaptuk a Tiszakécskétől, amit vártunk. Becsületesen felkészültünk az ellenfélből. Minőségi játékosaim hétről-hétre egyre jobbak. Egyre kevesebb ki nem kényszerített hibát vétünk, így bármelyik csapatnak nehéz dolga van ellenünk.

forrás: veol.hu/helyi-sport