Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Magabiztos győzelem

Sokkal jobban futballozott ellenfelénél az FC Ajka a labdarúgó NB II 14. fordulójában. A vendég Szentlőrinc a 13. percben vezetést szerzett, a folytatásban azonban három gólt kapott a sok helyzetet kidolgozó hazaiaktól.

FC Ajka-Szentlőrinc 3-1 (2-1)

Ajka, 500 néző. V.: Sipos.

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Görgényi, Tar, Csemer (Présinger, 74.) – Tajthy – Csizmadia, Lehoczky, Tóth G., Sejben (Dragóner, 70.) – Szarka.Vezetőedző: Kis Károly.

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi B. (Bányai, 61.), Hesz, Tamás L., Németh M. (Mervó, 87.) – Harsányi I., Havas, Cenaj (Keresztes, a szünetben), Biben – Grumics, Jancsó (Onuigbo, 79.). Vezetőedző: Marián Sluka.

A jó formában lévő Szentlőrincet fogadta az FC Ajka, amely a múlt héten egy gólos vereséget szenvedett a Haladás otthonában. A szombathelyiek azzal a sikerrel visszavették a vezetést a tabellán, a Veszprém megyeiek a 14. helyre kerültek.

A Szentlőrinc, amely az előző két játéknapon veretlen maradt, a hetedik helyről várta az ajkai bajnokit.

A hazaiaknál nem léphetett pályára Gaál Bálint, akit Szombathelyen kiállítottak, így eltiltását töltötte. A csapatkapitány Heffler Tibor is hiányzott, ő sérülés miatt nem állt Kis Károly rendelkezésére.

Gyász szünetet tartottak a kezdősípszó előtt. Nemrég hunyt el Takács Ferenc, aki 1955 és 1964 között erősítette az ajkai futballcsapatot, majd másfél évtizeden keresztül utánpótlásedzőként dolgozott.

Aktívan, energikusan kezdtek a felek, a 12. percben befújt vendégbüntető pedig komoly eseménydömpinget indított el.

A Szentlőrinc végezhet el 11-est, miután Szűcs sodorta el kézzel a labdát a 16-oson belül.

Harsányi István jobbal a jobb felsőbe vágta a labdát a 11-es pontról, 13. perc: 0–1.

Mihelyt vezetést szerzett a Szentlőrinc, beindult az ajkai támadógépezet, a hazaiak sorra vezették a veszélyes támadásokat és három perc alatt fordítani tudtak.

A 18. percben egy szöglet után nem tudtak felszabadítani középen a vendégvédők, Lehoczky Roland elé került a labda, az ajkai játékos ballal, öt méterről a kapu bal oldalába vágta azt, 1–1.

A 21. percben, jobb oldali támadás végén Prokop lábáról felpattant a labda, amelyet Szarka Ákos fejelt közelről, négy méterről az üres kapuba, 2–1.

A folytatásban is a Veszprém megyeiek kezdeményeztek, a Kis Károlyék által kitalált letámadásos taktika egyáltalán nem ízlett a Szentlőrincnek.

A félidő hajrájában újabb gólt, gólokat szerezhetett volna az Ajka, de megúszta a Szentlőrinc.

A szünet után sem tudta átvenni a mérkőzés irányítását a vendéggárda. Többet támadtak a vendégek, mint korábban, de nem mertek komolyabb kockázatot felvállalni.
A félidő derekán aztán elkapták a szentlőrinciek a fonalat, egy ideig védekezésre kényszerült az FC Ajka. Cserékkel frissített a házigazda, amely kijött a rövid ideig tartó szorításból és a kezében tartotta a találkozót.

A 86. percben végleg eldőlt a pontok sorsa. Csizmadia Zoltán lőtt Présinger beadását követően a kapu jobb oldalába, jobb lábbal, öt méterről, 3–1.

Megérdemelt az FC Ajka sikere, az összecsapás jelentős részében sokkal jobban futballozott vendégénél a házigazda.

forrás: veol.hu/sport