Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Magabiztos győzelem hazai pályán

Az NB III. Nyugati csoportjának 28. fordulójában a kiesés ellen menekülő THSE-Szabadkikötő volt csapatunk ellenfele az ajkai Városi Sportcentrumban

FC Ajka-THSE-Szabadkikötő 4:0 (2:0)

Ajka, 300 néző. V.: Kovács G.

FC Ajka: Balogh – Köles, Pákai (Nagy E., 78.), Graszl, Csemer – Csizmadia, Kovács – Vallejos (Nagy K., 78.), Horváth, Illés (Major, 82.) – Oláh. Edző: Kis Károly.

THSE-Szabadkikötő: Czerula – Baksa, Révész, Gál (Kmetykó, 46.), Gauzer – Tóth, Takács, Kondor (Bánhidi, 46.), Péter – Wágner, Fodor (Altorjai, 67.). Edző: Strebek Marcell.

Csizmadia lövését kellett hárítania mindjárt a meccs elején a vendégek kapusának. Csapatunk azonnal magához ragadta a kezdeményezést, a fővárosiak dupla védőfalat húztak kapujuk elé.

A 11. percben máris sikerült feltörnie ezt a falat együttesünknek, Kovács tartotta meg remekül a labdát, Csemerhez passzolt, a hátvéd szépen indította Oláht, aki a védők közül kilépve középről a hálóba pörgetett, 1:0.

A 16. percben Horváth nagy helyzetben rosszul találta el a labdát. Nem sokkal később Oláh használta ki Czerula bizonytalanságát, ám lövése gyenge volt, tisztáztak a védők.

Duplázhatta volna az előnyt a Kis-csapat, de valami mindig hiányzott az újabb gólhoz. A 30. percben Horváth lövése kerülte el nem sokkal a kaput.

A 33. percben végre sikerül ismét eredményes támadást vezetnie csapatunknak, Illés beadását a remekül érkező Csizmadia fejelte a kapuba, 2:0.

Csemer cselezte végig magát gyönyörűen a védőkön, lövése az oldalhálóba vágódott. Valamivel később Kovács fejese ment nem sokkal fölé.

A második játékrész legelején tetszetős akció végén Czerula védte Horváth lövését, majd a kapusnak Vallejos próbálkozásánál is a helyén kellett lennie. A szögletből Csizmadia fejese szállt kapu mellé. Az 50. percben Kovács felejt kapufára, majd Csizmadia nem tudta a kapuba juttatni a labdát négy méterről, igaz, a hátvédet akadályozták lövés közben.

 Az 54. percben Balogh kidobásával Csizmadia indult meg és ugratta ki a bal szélen felfutó Graszlt, a beadást Oláh szép mozdulattal juttatta a kapuba, 3:0.

Az 57. percben Vallejost vágták fel a 16-oson belül, a sértett a jobb alsóba rúgta a büntetőt, 4:0.

A folytatásban a másik oldalon Baloghnak kellett védenie.

Nem változott a játék képe, ám egy kicsit kevesebb lehetőség alakult ki a vendégek kapuja előtt.

A 83. percben a csereként beállt Nagy Krisztián lövését hárította Czerula. A 89. percben Major került helyzetbe, elhúzta a kapus mellett a labdát, ám lövése a kapufán csattant. Egy perccel később Horváth célozta meg a jobb alsót, Czerula nagyot védett.

Magabiztosan gyűjtötte be a pontokat csapatunk, amelynek hátránya továbbra is három egység az éllovas Kaposvár mögött. A Somogy megyeiek hazai pályán 1:0-ra nyertek a Csepel FC ellen. A hétvégi győzelemmel eldőlt, hogy csapatunk a második helynél rosszabb helyen nem zárhatja a bajnokságot.

Kis Károly: Esélyeshez méltó játékkal nyertünk. A gólkülönbség sem túlzó, sőt, még több találatot szerezhettünk volna, hiszen sok lehetőségünk volt. Úgy érzem, a kilátogató nézők látványos focit láthattak.

forrás: veol.hu/sport