Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Magabiztos győzelem a Kaposvár ellen

Három pontot szerzett az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB II-ben. Kis Károly legénysége a Kaposvárt fektette két vállra.

FC Ajka-Kaposvár 3-1 (2-0)

Ajka, zárt kapuk mögött.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Soltész (Stoiacovici, 67.), Kenderes, Szekér (Rétyi, 67.), Csizmadia (Görgényi, 85.) – Zsolnai, Nagy K. (Tóth B., 92.). Vezetőedző: Kis Károly

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Dvorschák, Hadaró (Szabó A., 89.) – Sólyom (Orsós, a szünetben), Gál M., Nagy J. (Szarka, 76.), Bartos (Bíró D., a szünetben) – Balázs Zs., Farkas (Andric, a szünetben). Vezetőedző: Várhidi Péter.

A kiesés ellen küzdő Kaposvárt fogadta a 34. fordulóban az FC Ajka, amely az ötödik helyről várta a meccset. A Rákóczi FC, amely az előző idényt még az NB I-ben töltötte, a játéknap előtt a 18. pozícióban tanyázott.

Az ajkaiak az előző körben győzni tudtak (a DEAC otthonában szerezték meg a pontokat), megszakítva hárommeccses nyeretlenségi sorozatukat, a Somogy megyeiek kikaptak (otthon, a Vasastól), tovább nyújtva negatív szériájukat.

Kis Károly együttesébe visszatérhettek a sérülés és eltiltás miatt hiányzók, úgyhogy a hazai zöld-fehérek alapcsapatukat tudták pályára küldeni.

Már az első percben betalálhatott volna a házigazda, ám Zsolnai nagy helyzetben nem találta el a labdát.

A következő helyzet a 17. percben adódott, és ez már gólt is hozott, a hazaiak kerültek előnybe. Soltész szabadrúgását követően Csizmadia Zoltán üresen vehette át a labdát a kapu előtt, középen, és hat méterről nem okozott neki gondot a hálóba juttatni a játékszert, 1–0.

Balázs Zsolt egyenlíthetett volna, de lövése után a felső lécről a gólvonalra, onnan pedig kifelé pattant a labda.

A kimaradt lehetőség azonnal megbosszulta magát. Csizmadia ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Soltész Dominik magabiztosan értékesítette, 27. perc: 2-0.

Nagy Krisztián is betalálhatott volna, de Pogacsics nagyot védett.

A Kaposvár már nem tért magához az első félidőben, a hazaiak uralták a meccset, és megérdemelten vezettek két góllal.

Hiába cserélt hármat is Várhidi mester, a Kaposvár nem tudta ráerőltetni akaratát az Ajkára, amely a második játékrész elején újabb gólt lőtt.

Nagy K. ugratta ki Szekér Ádámot, aki 11 méterről, ballal Pogacsics fölött lőtte a labdát a kapuba, 56. perc: 3–0.

Innen már nagyon nehéz dolga volt a vendégcsapatnak, amely továbbra sem tudott veszélyesen futballozni.

A Rákóczi voltaképpen a semmiből szépített, a 66. percben Balázs Zsolt csapta be/előzte meg a védőket, és a későn kimozduló Horváth Dániel mellett ballal a kapuba pöckölte négy méterről a labdát, 3–1.

Az ajkaiak ettől nem zavarodtak meg, továbbra is uralták a meccset.

A vendégek időközben elveszítették edzőjüket, a többször is hevesen reklamáló Várhidi Péter a 72. percben kapta meg második sárga lapját.

A házigazda többször is lezárhatta volna a meccset, igaz, így sem volt veszélyeben a sikere. A kaposváriaknak még akadt két komolyabb lehetősége, egy percen belül, de Horváth D. mindkét alkalommal a helyén volt.

Összességében magabiztos ajkai siker született.

Kis Károly: – Szép sikert arattunk, megérdemelten szereztünk vezetést és tudtuk növelni előnyünket. A kaposváriak kellemetlen stílusban futballoztak, de álltuk a sarat, rászolgáltunk a pontokra.

Várhidi Péter: – Nehéz bármit is mondani, nyilván elfogult vagyok, de nem értem, miért kellett belenyúlni a mérkőzésbe. A csapat elszántan futballozott, ám a bennmaradáshoz jobb teljesítményre van szükség.

forrás: veol.hu/sport