Barion Pixel
2024.06.23.
FelnőttHírek

Kiütéses győzelem

Kilenc gólos meccset nyert meg vasárnap az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben, idegenben. Kis Károly legénysége elsöprő lendülettel kezdett a Budaörs ellen, fél óra után már 0-5 állt az eredményjelzőn.

Budaörs-FC Ajka 2-7 (0-5)

Tatabánya, zárt kapuk mögött.
V.: Derdák.

Budaörs: Kovács P. – Menyhárt (Molnár T., 46.), Kékesi, Vágó (Csiki, 46.), Pintér D. (Marques-Airosa, 69.) – Molnár Cs. (Halmai Á., 46.), Sajbán Miklós, Petneházi, Petró (Zsidai, 46.) – Horváth R., Pethő. Vezetőedző: Márkus Tibor.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler, Tar, Csemer (Szűcs, 69.) – Soltész (Tóth G., 61.), Kenderes, Szekér (Rétyi, 61.), Csizmadia – Zsolnai (Görgényi, 78.), Nagy K. (Tóth B., 69.) Vezetőedző: Kis Károly.

Az idén veretlen FC Ajka annak a Budaörsnek a volt a vendége, amely még nem nyert 2021-ben. Ősszel viszont nagyon is jól ment a Budaörsnek, s erre a Veszprém megyeiek is remekül, egyben szomorúan emlékeznek: hazai környezetben 5-1 arányban kaptak ki ellenfelüktől. A Budaörs az ötödik, az Ajka a 10. helyről várta a meccset, ennek ellenére a vendégek kezdtek jobban.

Méghozzá sokkal jobban, már a 4. percben előnybe kerültek a vendégek. Bal oldali szöglet után a rövid oldalon érkező Zsolnai Richárd fejelt a kapuba, 0-1. A 9. percben ismét a budaörsiek hálójában pattogott a labda. Szöglet után Soltész és Zsolnai játszott össze a lassan reagáló hazai védők között, a játékszer jól pattant Zsolnainak, aki középen, öt méterről értékesítette a ziccert, 0-2.

A vendégek letámadtak és ennek ismét megvolt az eredménye. Soltész Dominik cselezgetett szépen, csak szabálytalanul tudták megállítani. A sértett végezte el a szabadrúgást 20-22 méterről, középről, és gyönyörűen lőtt a sorfal fölött a kapu bal oldalába, 17. perc: 0-3. A 24. percben Soltész szépen vette át a labdát a jobb szélen és ezzel be is csapta védőjét, beadása a hosszún menteni igyekvő Kékesi Alexander lábáról került a kapuba, 0-4.

Ütötte tovább a vasat és az ellent az FC Ajka, a 29. percben Csizmadia szerzett labdát a bal oldalon, szép csel után Nagy Krisztián elé tálalt, aki könnyedén lőtt a kapuba, 0-5. Ez volt Nagy Krisztián idei első gólja. A Veszprém megyeiek további találatokat szerezhettek volna az elképesztően indiszponált vetélytársukkal szemben. Nem volt meglepő, hogy a szünetben négyet cserélt a házigazda, amely aztán szépíteni is tudott.

Az 56. percben egy bal oldali beadást követően Horváth Roland 10 méterről előrevetődve fejelt a bal alsóba, 1-5.

Két perccel később Horváth Dánielnek kellett nagyot védenie. Bánhatta a Budaörs a kihagyott helyzetet, mert a 63. percben Pintér Dominik öngólja növelte tovább a különbséget, 1-6.

A 73. percben büntetőhöz jutott a Budaörs, miután Szűcs lerántotta ellenfelét. A megítélt tizenegyest Halmai végezte el, Horváth Dániel jobbra vetődve kivédte a próbálkozást.

Volt néhány lehetősége a hazai csapatnak, de végül ismét az FC Ajka talált be. A 86. percben Tóth Barna első gólját szerezte a Veszprém megyei klub színeiben, miután a Rétyitől kapott labdát az üres kapuba továbbította, 1-7.

A 88. percben a Budaörs volt eredményes, Horváth Roland szerezte meg a hazaiak második találatát, s ezzel beállította a végeredményt, 2-7.

forrás: veol.hu/sport