Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Kis Károly: Minden adott ahhoz, hogy egy igazi főpróba legyen ez a meccs!

Január 4-én elkezdte a felkészülési időszakot felnőtt csapatunk. A január 31-i bajnoki kezdés előtt edzőmeccs sorozattal készülnek a fiúk. A következő edzőmérkőzést szombaton, a szintén NB II-es Soroksár SC ellen játssza a csapat hazai pályán. A találkozó előtt vezetőedzőnket, Kis Károlyt kérdeztük.

Az előző edzőmeccset a Szolnok ellen játszotta a csapat. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

A mérkőzésen az történt, amire számítottam, hiszen egy nagyon fegyelmezetten és szervezetten játszó csapat ellen tudtunk előkészületi mérkőzést játszani. Fontos volt az is, hogy jó minőségű füves pályán tudtunk játszani. Sokan mondják, hogy edzőmeccsen nem az eredmény számít, de Én azt mondom, hogy jobb nyerni, mint kikapni, és ez sikerült is. A játékosok jól mozogtak, egy jó iramú, sportszerű és ami a legfontosabb, sérülésmentes találkozót tudhatunk magunk mögött.

Szombaton a Soroksár együttese ellen folytatjuk a felkészülést. Mit vársz a mérkőzéstől?

A Soroksár egy masszív NB II-es csapat sok jó játékossal, és azzal is mindenki tisztában van, hogy a Ferencváros fiókcsapatáról beszélünk. Ősszel egy nagyon jó mérkőzésen döntetlent játszott a két csapat. Szombaton is arra számítok, hogy egy héttel a bajnoki rajt előtt egy hasznos és jó mérkőzést tudunk játszani. Minden adott ahhoz, hogy egy igazi főpróba legyen ez a meccs! Egy-két játékosunk kisebb sérüléssel bajlódik, de bízom benne, hogy a rajtra Ők is felépülnek. Ami minket illet az edzőmeccsen, az a legfontosabb, hogy végezzük a munkánkat, és szeretnénk olyan játékkal előrukkolni, ami biztatást adhat a Békéscsaba elleni bajnoki kezdésre.

A tervezett négy felkészülési mérkőzés helyett csupán kettő találkozót játszik a csapat a bajnokság kezdete előtt. Miben befolyásolta ez a felkészülést, és hogy sikerült összességében a január?

Az, hogy a felkészülésünk hogyan sikerült, ténylegesen majd csak a bajnokságban dől el. Ilyenkor mindenki optimista, de majd a bajnoki rajt dönti el ezt a kérdést. Sajnos két mérkőzésünk is elmaradt különböző okok miatt, ami a felkészülés szempontjából nem jött jól. Az elmaradt mérkőzéseket egymás közötti játékkal pótoltuk, amik bár jó iramú játékok voltak, nyilván nem helyettesítették az ellenfél elleni mérkőzést.

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett