Barion Pixel
2024.06.22.
FelnőttHírek

Kiestünk a MOL Magyar Kupából

Búcsúzott a labdarúgó Magyar Kupától az FC Ajka, amely vasárnap NB I-es riválissal szemben maradt alul.

FC Ajka–Gyirmót 0-1 (0-1)
Ajka, 1000 néző.

FC Ajka: Balogh – Szűcs (Tar, a szünetben), Heffler, Görgényi, Présinger – Sejben (Lehoczky, 35.), Stoiacovici (Csizmadia, 58.), Tóth G. – Murka (Berzsenyi, 70.), Dragóner (Szarka, 58.), Gaál. Vezetőedző: Kis Károly

Gyirmót FC Győr: Rusák – Szegi, Karacs, Ikic, Kirják – Radics (Vass, 92.) – Hasani (Herjeczki, 78.), Csonka (Nagy P., 89.), Hajdú, Medgyes (Simon A., 89.) – Lencse (Varga, 78.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Az NB I egyik idei újonca, a Gyirmót FC Győr látogatott vasárnap Ajkára a Magyar Kupa harmadik fordulójában.
Az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott,a 23. percben Murka szerzett labdát egy elrontott átadást követően, kapura tudott fordulni, a kilépő Rusák nagyot védett. A 26. percben megszerezték a vezetést a gyirmótiak, Medgyes Zoltán cselezett a bal oldalon Szűcs mellett, 10 méterről lőtt, a labda utat talált Balogh mellett a rövid oldalon a hálóba, 0-1. A vendégek a kezükben tartották a mérkőzést és a 45. percben tovább növelhették volna előnyüket, Lencse helyezett nem sokkal a bal kapufa mellé. A szünet után Gaál veszélyeztetett, a másik oldalon Szegi szerezhetett volna gólt. Az 56. percben a vendégek kapufát lőttek. Az Ajka egyenlíthetett volna, de Rusák nagy védése után Ikic mentett a kapu elől. A 82. percben újabb bravúrt mutatott be a vendégek portása, Lehoczky nem tudott a kapuba találni.

Kis Károly: Nagyot küzdöttünk az egyenlítésért, meg is volt rá az esélyünk. Sajnálom, hogy nem sikerült betalálnunk, tanulnunk kell az ilyen meccsekből, amelyeken jól játszunk, de nem vagyunk eredményesek.

forrás: veol.hu/sport