Barion Pixel
2024.05.21.
HírekUtánpóltás

Ismét megkezdődtek az edzések utánpótlás korosztályainknál

A Magyar Kormány és az MLSZ kedvező döntései lehetővé tették, hogy ismét szabadtéri edzéseket lehet végezni kis csoportokban szigorú szabályok között. Így az FC Ajkánál több óvintézkedést is betartva, minden korosztály megkezdte hétfőtől az edzéseket. Edzőink koronavírus-teszten estek át, ezzel is csökkentve a fertőzés veszélyét. Az edzéseket megelőzően, majd azt követően is kötelező a kézfertőtlenítés mindenki számára, aki a Sportcentrum területén tartózkodik, továbbá az edzéshez szükséges felszerelések is minden edzést követően fertőtlenítésre kerülnek.

A játékosok arcán széles mosoly volt látható az első edzés kezdete előtt a gyülekező pontokon. Érthető volt az öröm, hiszen 8 hét szünet után vehették birtokba újra az edzőpályákat. Természetesen a kényszerpihenő ideje alatt sem maradt senki edzés nélkül. A korosztályok edzői minden héten otthon elvégezhető edzéseket állítottak össze játékosaik számára, ezzel folyamatosan mozgásban tartva mindenkit.

Az edzések több idősávban és külön pályákon zajlanak kis csoportokban, fizikai kontakt nélkül. A játékosok edzőfelszerelésben érkeznek a pályára, az öltözőket egyenlőre nem használhatják. Az egyéni képzések és a kapusedzések is megkezdődtek, ezzel is elősegítve a játékosok mielőbbi formába lendülését.