Barion Pixel
2024.05.20.
Felnőtt

Ismerj meg! – Szarka Ákos

Ismerj meg! játékos bemutató sorozatunk következő interjú alanya csapatunk friss igazolása, Szarka Ákos.

 

 

NÉVJEGY

Név: Szarka Ákos

Születési dátum: 1990.11.24.

Poszt: támadó

Mesélj az eddigi pályafutásodról!

11 évesen kezdtem futballozni egy Dunaszerdahely melletti kis faluban, Kisudvarnokon. 5 évet töltöttem itt, majd egy sikeres próbajáték után az SK Slovan Bratislava csapatához kerültem. A Slovan-nál végigjártam a korosztályos utánpótlás csapatokat, bekerültem először a junior csapatba, majd a felnőtt „A” csapatba is. 22 évesen kerültem kölcsönbe a Dunaszerdahely együtteséhez, ahol végül 3 és fél évet töltöttem el. 2017-ben Diósgyőrbe igazoltam, másfél évet töltöttem a DVTK-nál, majd a Gyirmót FC Győr színeiben is játszottam másfél évet. Tettem egy hét hónapos koreai kitérőt, majd 2020-ban a Kaposvári Rákóczi FC játékosaként tértem vissza a magyar bajnokságba.

Miért igazoltál ide Ajkára?

Sérüléssel bajlódtam az elmúlt szezon során, és a sérülésem után pont az Ajka ellen szerepeltem újra a keretben Kaposváron. A mérkőzés vasárnap volt, és hétfőn edzés után hívott Kis Károly Mester, hogy szeretné, ha Ajkán folytatnám a pályafutásomat. Nagyon megtetszett az ajánlat, éreztem a bizalmat a Mester részéről, és az érdeklődés egyre komolyodott. Az Ajka remekül szerepelt az előző idényben, úgy láttam, hogy nagyon jó focit játszik a csapat, a komoly érdeklődés, és a felvázolt tervek is nagyon szimpatikusak voltak. Végül úgy gondoltam, minden szempontból jó döntés, hogy itt folytassam a karrieremet.

Mit vársz a csapattól a következő szezonban?

Mivel nagy a játékos mozgás jelenleg a csapatnál, hiszen többen távoztak és érkeztek, első sorban azt szeretném, ha csapattá tudnánk csiszolódni. Csapatként együttműködve pedig minél jobb eredményt szeretnék elérni!

Mit üzensz a szurkolóinknak?

Nem szeretnék üzengetni, úgy gondolom, hogy a pályán mutatott produkció a fontos, ott szeretném meggyőzni Őket! Nyilván szeretnénk, ha sokan járnának a mérkőzésekre, de ehhez az kell, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk a pályán, amivel ki tudjuk csalogatni az embereket a stadionba!

Villám-kérdések:

Beceneved? Ákos, Áki

Kedvenc ételed? Anyukám majonézes krumplija és Apukám kacsája

Kedvenc italod? Többnyire vizet iszom

Hobbid? A kislányom a mindenem, minél több időt tölteni Vele

Kedvenc csapatod? Nincs kifejezett kedvenc, de főleg angol focit nézek

Kedvenc filmed? Minden héten háború

Kedvenc sportolód? A sportlegendákat szeretem, mint Michael Jordan vagy Tiger Woods

Köszönjük szépen, sok sikert a csapatban! Hajrá Ajka!