Barion Pixel
2024.06.22.
FelnőttHírek

Döntetlen a pályaavató mérkőzésen

Egy pontot szerzett szezonbeli első hazai találkozóján az FC Ajka, amely az első félidőben hátrányba került, a szünet után pedig Gaál Bálint remek szabadrúgásával egyenlített vasárnap a Siófok ellen.

FC Ajka-Siófok 1-1 (0-1)

Ajka, 2000 néző.

V.: Molnár A.

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger – Tóth G., Tajthy (Lehoczky, a szünetben), Kenderes, Berzsenyi (Csizmadia, a szünetben), Murka (Vizler, a szünetben) – Gaál. Vezetőedző: Kis Károly

BFC Siófok: Szmola – Polényi, Jagodics, Varga, Kiss B. – Szakály A., Kecskés (Medgyesi, 69.) – Horváth P. (Tóth Z., 69.), Eördögh (Horváth M., 79.), Cipf (Szakály D., 60.) – Elek Vezetőedző: Domján Attila

Idénybeli első hazai meccsére készült az FC Ajka, amelyre – no meg a felújított stadionra – sokan voltak kíváncsiak. A pályára vonuló játékosokat vastaps köszöntötte, a hangulatra tehát nem volt panasz, ezt kellett meglovagolniuk a hazaiaknak.

Már azért is, mert a tavaly ötödik Veszprém megyei csapat a nyáron láthatóan meggyengült, és vereséggel is kezdte az idényt, a Vasas otthonában maradt alul 2-1-re. A siófokiak gól nélkül döntetlennel rajtoltak, múlt héten a Sárvárral ikszeltek hazai pályán.

Az ajkaiaknál több változás is volt a nyitófordulóban pályára küldött kezdőcsapathoz képest, Lehoczky, Csizmadia, Csemer és Szarka is kimaradt, utóbbi kettő sérülés miatt nem állt rendelkezésre.

Az első 10 percben a Siófoktól érkezett Gaál Bálint tüzelt fölé egy szabadrúgást követően.

Az Ajkánál volt többet a labda, de azért a vendégek is vezettek támadásokat, az egyik végén Cipf esett el a 16-oson belül. Harsant a sípszó, azonban 11-es helyett kifelé szabadrúgást és Cipfnek egy sárga lapot mutatott a bíró.

A 19. percben vezetéshez jutott a Siófok, amely a 16-os oldalvonala mellől, a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, Szakály Attila adott be, középen pedig Elek Bence tudott fejelni, a csatár hét méterről a hosszú sarokba csúsztatott, 0-1.

A 27. percben mutatott életjelet riválisa kapuja előtt az Ajka, ekkor Tóth Gergely fejelt veszélyesen középre egy bal oldali beadást, szögletre mentettek a védők.

A 38. percben Cipf lőtt a bal oldalról, kissé kiszorítva, nem sokkal kapu fölé.

A 44. percben Cipf kapott kiváló kiugratást Szakálytól, a vendégek középpályása ziccerbe került a kapu előtt, a hosszú oldalt célozta, Horváth Dániel viszont számított rá és vetődve védett.

A voltaképpen támadójáték nélküli hazaiak örülhettek, hogy csak egy gólos hátrányban voltak az első félidőt követően.

Hármat cserélt (Csizmadia, Vizler és Lehoczky érkezett) a szünetben az Ajka, amely élénken kezdte a második játékrészt.

A hazai erőfeszítések azonban nem párosultak helyzetekkel, egészen az 59. percig, amikor Lehoczky 22 méteres lövése alig kerülte el a jobb felső sarkot.

Rohamozott az Ajka, beszorult a Siófok. A 64. percben Lehoczky 15 méterről ollózott, a labda a jobb kapufáról pattant ki.

A 67. percben egyenlített az FC Ajka. Gaál Bálint 25 méteres szabadrúgását követően a bal felsőbe vágódott a labda. Nagyon szép gól volt, 1-1.

A 74. percben ismét egy Gaál-szabadrúgás jelentett veszélyt, a játékszert Szmola tolta a felső lécre.

Egy kapuzott a házigazda, a balatoniaknak nem sok lapot osztottak ebben a félidőben. A hajrában aztán kijjebb jött a szorításból a Siófok, amely a 89. percben megszerezhette a győzelmet, ám Horváth kapus fantasztikus bravúrral hárította Elek közeli próbálkozását, majd a duplázást is védeni tudta.

Kis Károly: Az első félidőben gyengén játszottunk, a szünet után más szellemben lépett pályára a csapat. Több helyzetünk is volt, igaz, a legvégén az ellenfelünk is betalálhatott volna. Igazságos a döntetlen. Köszönjük a szurkolók támogatását!

Domján Attila: Az első félidőben rendben voltunk, vezetést szereztünk, a 46. percben pedig növelhettük volna előnyünket. Szünet után nem tudtuk birtokolni a labdát, a hazaiak gólja után viszont ismét elkaptuk a ritmust. Sajnos a végjátékban pontatlanok voltunk.

forrás: veol.hu/sport