2024.04.16.
FelnőttHírek

Ismerj meg! – Lengyel Béla

Ismerj meg! játékos bemutató sorozatunk következő interjú alanya csapatunk középpályása, Lengyel Béla.

 

NÉVJEGY

Név: Lengyel Béla

Születési dátum: 1990.10.29.

Poszt: középpályás

 

Mesélj az eddigi pályafutásodról!

Szolnokon kezdtem el futballozni, itt jártam végig a szamárlétrát a korosztályos utánpótlás csapatoktól a felnőtt csapatig. Egy rövid kisvárdai kitérő következett, ahol sajnos egy súlyos sérülés és a szakvezetővel való személyi ellentét is hátráltatott, így 2016-ban Ceglédre kerültem. A ceglédi évet követően Bognár Gyuri invitálására igazoltam Budaörsre a 2017/18-as szezonban, ahol két sikeres szezont töltöttem el. A budaörsi szerződésem lejártával keresett meg a Mester, akivel már dolgoztunk együtt Szolnokon, így 2019 nyarán érkeztem Ajkára, és most a második szezonomat töltöm itt, folytatjuk a közös munkát.

Hogy érzed magad itt Ajkán?

Döcögősen indult, hiszen az őszi szezonban nem jöttek az eredmények, és ez azt gondolom, hogy az öltözői hangulatra is rányomta a bélyegét. Viszont amint egyre jobban belerázódott a csapat, megjöttek az eredmények, összeszoktunk, és egyre jobban éreztem magam én is. Azt gondolom az új szezonban már egészen más célokért küzdhetünk, jól érzem magam mind a jó közösség, mind az előre mutató játék miatt.

Mit vársz a csapattól a következő szezonban?

Nem szeretek számszerűsíteni, nem tartom reálisnak. Abban bízom, hogy a tavalyi szezonhoz képest előre tudunk lépni egy építő, proaktívabb játékot játszva. Ha ezt meg tudjuk valósítani, biztos vagyok benne, hogy magasabb célokért küzdhetünk, mint a tavalyi 9. hely, ami bár szép eredmény volt, én mindenképpen a mezőny első felébe várnám a csapatot. Abban biztos vagyok, hogy nem lesznek kiesési gondjaink.

Mit üzensz a szurkolóinknak?

Jöjjenek ki minél többen a mérkőzésekre és szurkoljanak a csapatnak, sokat segítenek a lelátóról a bíztató hangok!

Villám-kérdések:

Beceneved? Béla

Kedvenc ételed? Töltött káposzta

Kedvenc italod? Vörösbor

Hobbid? Lábtenisz, olvasás, gitározás

Kedvenc csapatod? Juventus

Kedvenc filmed? Keresztapa trilógia, Száll a kakukk fészkére, Mechanikus narancs

Kedvenc sportolód? Ronnie O’Sullivan

Köszönjük szépen, sok sikert az idei évben is! Hajrá Ajka!

Fotó: Kovács Ivett