Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Ismerj meg! – Lehoczky Roland

Ismerj meg! játékos bemutató sorozatunk következő interjú alanya csapatunk friss igazolása, Lehoczky Roland.

 

NÉVJEGY

Név: Lehoczky Roland Patrik

Születési dátum: 2002.04.19.

Poszt: középpályás

 

Mesélj az eddigi pályafutásodról!

5 éves koromban kezdtem el futballozni Felcsúton, majd egy év után a székesfehérvári Főnix Gold FC-hez kerültem. 10 évet töltöttem itt, végigjártam a korosztályos utánpótlás csapatokat, és mindent itt tanultam meg a futball alapjairól. 2018-ban igazoltam Budapestre, az MTK Akadémiájának az U17-es csapatához, és másfél évre rá megkaptam az első profi szerződésemet. Az MTK utánpótlásában játszottam, de volt lehetőségem mellette a felnőtt csapattal edzeni. Tavaly nyáron jött egy lehetőség, hogy NB II-ben játsszak, így a frissen feljutó Szentlőrinc együtteséhez kerültem kölcsönbe. Szentlőrincen a fél év vége felé már stabil kezdőként számítottak rám, és kiegyensúlyozott teljesítményt tudtam nyújtani, azonban 2021 januárjában az MTK visszarendelt, hiszen több problémával küzdött akkoriban a csapat. Itt ismét az utánpótlásban játszottam és a felnőtt csapattal edzettem, ahol többször is a keretbe tudtam kerülni, azonban az első osztályban nem sikerült bemutatkoznom. Ezen kívül 2020 őszén az a megtiszteltetés ért, hogy meghívót kaptam az U19-es válogatottba, és a válogatott összetartások illetve mérkőzések állandó résztvevője lehettem. Tavasszal játszottam címeres mezben az utolsó mérkőzésemet a horvátok ellen, és bízom benne, hogy a jövőben az U21-es válogatottban is szerepelhetek majd. A 2021/22-es szezonban pedig ajkai színekben vágok neki a bajnokságnak!

Miért igazoltál ide Ajkára?

Nagyon örültem, mikor jött ez a lehetőség, hogy Ajkán folytassam a pályafutásomat! „Kiöregedtem” az utánpótlás korosztályból, és mivel fiatalként fontos szempont, hogy játéklehetőséghez jussak, örömmel bólintottam rá az ajkai megkeresésre. Szimpatikus a csapat és a vezetőség is, kíváncsian várom, hogy milyen eredményre vezet majd a közös munka! Korosztályilag még beférek a „fiatal–szabályba”, így bízom benne, hogy lesz lehetőségem bizonyítani a pályán, és be tudom verekedni magam a kezdőbe.

Mit vársz a csapattól a következő szezonban?

Szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni, és minél eredményesebben szerepelni. A csapat az előző szezonban magasra tette a lécet az 5. hellyel, bízom benne, hogy idén is hasonlóan jól tudunk szerepelni. Személyes céljaim között pedig az szerepel, hogy minél több időt tölthessek a pályán, és hozzá tudjak tenni a közös sikerekhez!

Mit üzensz a szurkolóinknak?

A tavalyi szezonban a vírus miatt a szurkolóknak nem volt lehetőségük mérkőzésekre járni, így remélem, hogy idén telt ház előtt tudunk majd szerepelni! Várom, hogy bemutatkozhassak az ajkai szurkolók előtt, és remélem sok örömteli pillanatot fogunk szerezni Nekik a pályán!

Villám-kérdések:

Beceneved? Leho

Kedvenc ételed? Hal minden formában

Kedvenc italod? Víz

Hobbid? Box, és amikor időm engedi, a horgászat

Kedvenc csapatod? FC Barcelona, szerintem Ők játsszák a legszebb focit

Kedvenc filmed? Gól

Kedvenc sportolód? Édesapám is focista volt, rá nézek fel a legjobban!

Köszönjük szépen, sok sikert a csapatban! Hajrá Ajka!