Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Holnap kezdődik a felkészülés

Kedden elkezdi a felkészülést az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapata. Először a futballistákat és a stábot letesztelik, majd az együttes speciális szabályok szerint és körülmények között végzi a közös munkát.

A koronavírus-járvány terjedésére reagálva március derekán függesztették fel a labdarúgó NB II 2019/2020-as szezonját. Ezután hosszú ideig semmit sem lehetett tudni a folytatásról, a múlt héten viszont már megmozdult valami: a kormány bejelentette, hogy május 4-étől az egész ország területén engedélyezi a zárt kapus, azaz nézők nélküli sportrendezvények megtartását, illetve a közös edzéseket.

Néhány futballklubnál már korábban elkezdődtek a kis csoportos gyakorlások, de hétfőtől újra együtt tréningezhet az egész keret.

– Azzal kezdünk, hogy a játékosokat, valamint a szakmai stábot leteszteljük koronavírusra, a tervek szerint heti két alkalommal végezzük majd el ezeket a teszteket. A munka szigorú előírások mellett zajlik majd, például nincs közös öltözőhasználat, a játékosok edzésszerelésben jönnek a stadionba és úgy is távoznak – fogalmazott Geri Gyula.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) korábban úgy nyilatkozott, hogy „amennyiben a Kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor.„

Az említett kormányrendelet múlt hét csütörtök este jelent meg, így a bajnokságok a május 23-24-i hétvégén indulhatnának újra.

– Várjuk az MLSZ pontosítását, a részleteket arról, hogy miként képzelik el a bajnokság újraindítását. Addig is mi, jobb híján, a május 23-ai időpontot lőttük be magunknak, úgy készülünk, hogy akkor folytatódhat a küzdelem.

Geri Gyula kitért a jelenlegi helyzet nehézségeire és bonyolultságára is. – Nem könnyű olyan felkészülési programot összerakni, amely nélkülözi a kezdés pontos dátumát. De nem tudunk mit tenni, ez a helyzet senkinek sem könnyű, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint dolgozni. A munka megszervezése bonyolult és rengeteg további kérdés merül fel a folytatással és az azt érintő szabályozásokkal kapcsolatban. Az anyagi vonzat sem mellékes, az előzetes számítás szerint nekünk csak a tesztelés 10 millió forintot meghaladó összegbe kerül majd. Összességében egyébként elmondható, hogy továbbra is nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak az NB II-es klubok.

forrás: veol.hu/sport