Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Elment a csúcstartó

Elhunyt Hollenczer László (Holi), aki az FC Ajka jogelődjének az Ajkai Alumíniumnak és az Ajkai Hungalu SK-nak volt a  legendás labdarúgója. Holi – ahogy mindenki ismerte – 1976 nyarán igazolt az Ajkai Alumínium NB III-as csapatába. 1978 és 1982 között 144 alkalommal lépett pályára az NB II. Nyugati csoportjában. Legnagyobb sikerét ebben az időszakban a Dalnoki László vezette együttesével érte el, amikor az 1979/80-as szezonban a 4. helyet szerezték meg.

1987 tavaszán újabb mérföldkőhöz érkezett pályafutása, hiszen csapata Szőke Miklós vezetésével egy sikeres osztályozót követően az egycsoportos NB II-be jutott. Holi a nyáron már a visszavonulás gondolatával foglalkozott, de végül sikerült meggyőzni a folytatásról és az őszi szezonban még 19 alkalommal pályára lépett, így az elnyűhetetlen középpályás, majd jobboldali védő  359-szer ölthette magára bajnoki mérkőzésen az ajkai szerelést, amivel  mai napig rekordernek számít!

Visszavonulása után levezetésként környékbeli alacsonyabb osztályú csapatokban szerepelt, emellett pedig hosszú éveken keresztül oszlopos tagja volt a Városi Kispályás bajnokságban szereplő Hungalu Öregfiúk csapatában.

Hollenczer László halálával óriási veszteség érte az ajkai sportéletet.

Isten Veled Holi, nyugodj békében!