Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Újabb idegenbeli siker!

A labdarúgó NB II 18. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a tabella 10. helyén álló Soroksár SC a 15. FC Ajkát fogadta. Az ajkaiak két büntetőt is lőhettek, de a mérkőzést Babos zárta le a ráadásban.

Soroksár-FC Ajka 1-3 (0-1)

Budapest, 200 néző. V.: Kovács J. Zoltán.

Soroksár SC: Mergl – Kaján, Króner, Kékesi, Pintér D. – Katona M. (Sipos Z., 85.), Tóth A. (Köböl K., 66.) – Dobos Á. (Dragóner F., 75.), , Hajdú R. (Korozmán, a szünetben), Borbély (Varga Z., a szünetben) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

FC Ajka: Szabados – Tóth G., Jagodics, Tar, Csemer – Babos, Sejben (Borsos, 62.), Görgényi, Kenderes (Zsolnai, 89.), Pantovics (Tajthy, 62.), – Szarka Á (Horváth P, 82.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Higgadtan és taktikusan indult a találkozó. Az első negyedórában egyik csapat sem jutott helyzetig, remekül zártak a védelmek. A 16. percben Pintér került lövőhelyzetbe, azonban Szabados kapuja fölé rúgta a játékszert. A 24. perc ismét egy hazai helyzetet hozott, azonban a bakonyiak szerencséjére a kapufán csattant a labda. A 30. percben az ajkai Pantovics tesztelte a hazai hálóőrt, azonban nagy veszélyt nem jelentett a kapura. A 36. minutumban Borbély vette célba az ajkai kaput, de csak a felső lécet súrolta a lövése. Az első játékrész hajrájában a soroksári kapu előtt buktatták Babost, a játékvezető határozottan a 11-es pontra mutatott. A labda mögé Szarka állt, aki pontosan helyezett a hálóba, 0-1.

Rövid pihenőt követően kétszer is veszélyeztetett a Soroksár, de betalálni nem tudtak. Az 58. percben Króner ért kézzel a labdához a tizenhatoson belül, melynek következtében újabb büntetőt végezhetett el az Ajka. A tizenegyest ezúttal Pantovics értékesítette, 0-2. Nem kellett sokat várni a hazai válaszra, Dobos a 63. percben nem hibázott Szabadossal szemben, 1-2. A ráadásban a Soroksár mindent egy lapra feltéve küzdött az egyenlítésért, így hátul rendezetlen maradt a csapat, Babos ezt kihasználva előbb lefutotta Pintért, majd ziccerben higgadtan emelte át Merglt, 1-3.

Az FC Ajka zsinórban harmadik győzelmét aratta a bajnokságban.

forrás: veol.hu/helyi-sport