Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Hiába az első félidei nagy fölény, pont nélkül maradtunk

A labdarúgó NB II 32. fordulójában erőteljesen kezdett a bakonyi csapat a kispestiek ellen, azonban Tujvel remekelt a kapuban. A kimaradt helyzeteket a vendégek félidőnként büntették meg egy-egy góllal.

FC Ajka–Budapest Honvéd 0-2 (0-1)

Ajka, 2000 néző. V.: Gaál Á.

FC Ajka: Szabados – Horváth P., Tar, Jagodics B. (Tóth G., 75.), Csemer – Kenderes, Csizmadia Z. – Fiáth (Babos B., a szünetben), Zsolnai R., Pantovics (Borsos, 59.) – Nagy K. (Szarka Á., 59.). Vezetőeedző: Schindler Szabolcs.

Budapest Honvéd: Tujvel – Kovács N. (Eördögh, 64.), Pekár I., Szabó A., Benczentleitner – Keresztes N. (Bocskay, 84.), Nyitrai (Kocsis G., 84.), Lőrinczy – Krajcsovics, Kerezsi (Simon B., 71.), Kundrák (Kulbacsuk, 84.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Az ajkai csapat erőteljesen kezdte a találkozót, a 3. percben Csizmadia indította meg remekül Nagy Krisztiánt, aki a védőjét lecselezve lőtt kapura, Tujvel hatalmas bravúrral védett.
Egy perccel később Zsolnai szögleténél Csizmadia emelkedett a magasba és bólintott a labdába, de a vendég hálóőr ezúttal is résen volt.
A folytatásban visszább esett az iram, de a bakonyiak játszottak veszélyesebben. A 24. minutumban Csemer lapos labdáját Nagy értékesíthette volna, de Tujvel a gólvonalon fogta meg a játékszert.

A 43. percben megtört a jég, és megszerezte a vezetést a Honvéd.  Kerezsi indult be a bal szélen, az alapvonaltól nem messze középre adott, ahol Krajcsovics teljesen üresen érkezett, és két méterről, becsúszva a hazai kapuba kotorta a labdát, 0-1. 
Fordulás után hamar megduplázta előnyét a vendég alakulat.
Az 56. percben Kundrák tartotta meg a labdát a jobb szélen, egy jó váltással Kerezsi elhozta a labdát, betört a tizenhatoson belülre, majd 10 méterről a jobb alsó sarokba gurított, 0-2.
A bekapott gólra nem reagált jól a bakonyi együttes, és sok hiba csúszott a támadó játékba. A kispestiek a találkozó végéig határozottan őrizték az előnyüket, amit már nem is engedtek ki a kezükből. Schindler Szabolcs együttese így két fordulóval a bajnokság vége előtt visszacsúszott a tabella 11. helyére. Az ajkaiak vasárnap a Haladással csapnak össze Szombathelyen.

forrás: veol.hu/helyi-sport