Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Győzelem az első felkészülési mérkőzésen

Egy gólos sikert aratott az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapata szerdán felkészülési találkozón. A szintén NB II-es vendégek büntetőt hibáztak a mérkőzésen.

FC Ajka–Szolnok 1-0 (1-0)

Ajka. V.: Szilasi.

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs, Heffler, Tar, Présinger – Szekér, Kenderes, Tóth G., Soltész – Tóth B., Nagy K. A második félidőben: Horváth T. – Kovács N., Görgényi, Heffler, Csemer – Irimiás, Szekér, Zsolnai – Soltész, Rétyi, Csizmadia. Vezetőedző: Kis Károly.

Szolnoki MÁV FC: Molnár -Farkas – Csirmaz, Szekszárdi, Kovács O., Tamás – Kotula, Kónya, Tisza K., Rokszin – Novák, Szabó B. Csereként lépett pályára: Haris, Bárdos, Horgosi, Tóth B., Berdó, Iván, Tajti, Sitku. Vezetőedző: Csábi József.

A szintén NB II-es Szolnokot látta vendégül az év első felkészülési találkozóján az FC Ajka labdarúgócsapata, amely múlt hét kedden kezdte el az edzéseket.

A 25. percben egy szép ajkai támadást követően a remek cseleket bemutató Soltész Dominikot csak buktatni tudták a kaputól 18 méterre. A szabadrúgást a sértett végezte el, és remekül lőtte ki a bal felső sarkot, 1-0.

A 45. percben a 16-oson belül elkövetett szabálytalanságért 11-eshez jutott a Szolnok csapata, Novák büntetőjét Horváth D. remek vetődéssel hárította, majd az ismétlést is sikerült védenie az ajkaiak kapusának.

A mérkőzésen az ajkai csapatban először lépett pályára Tóth Barna, akit Szombathelyről, a Haladástól igazoltak a Veszprém megyeiek.
A találkozót a volt Bányász centerpályáján rendezték meg, ahol az első 15 percet leszámítva végig a hazaiak irányítottak. Az FC Ajka egy szépségdíjas góllal szerzett vezetést.

A szünet után aztán a sok cserét követően is jó volt a játék irama, ekkor is ajkai fölény volt jellemző, de jobbára csak a két 16-os között folyt a játék, a kapuk ritkán kerültek veszélybe.

Kis Károly: – Nagyon sportszerű mérkőzésen, egy szép egyéni alakítás után szereztünk gólt. Annak ellenére, hogy csak egyszer találtunk be, a támadójátékunkban volt ötlet. Hasznos előkészületi mérkőzést játszottunk.

Az ajkaiak legközelebb szombaton lépnek pályára, ismét otthon (az együttes összes téli felkészülési mérkőzése hazai lesz), az ETO FC Győrt (NB II) fogadják Nagy Krisztiánék. A zárt kapus találkozó 11 órakor kezdődik.

 A program szerint január 23-án a Soroksár (NB II) látogat a Veszprém megyei városba.