Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Győzelem a rangadón

Egy gól döntötte el a pontok sorsát az Ajka–Gyirmót NB II-es futballrangadón, szerdán. A hazaiak örülhettek.

FC Ajka–Gyirmót 1-0 (1-0)
Ajka, 1000 néző. V.: Molnár A.

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Kenderes, Jagodics B., Présinger – Tajthy T. (Csizmadia, 86.), Vogyicska Bálint (Tóth G., 71.), Doncsecz, Zsolnai (Rabatin, 71.), Sejben (Gaál, 71.) – Szarka (Molnár M., 84.) Vezetőedző: Jeney Gyula

Gyirmót FC Győr: Rusák – Szegi, Polgár, Hudák, Nahirnij – Kovács M. – Medgyes, Madarász, Nagy P. (Berki I., 68.), Soltész D. – Pethő B. (Erdei M., 68.). Vezetőedző: Csertői Aurél

A harmadik fogadta a negyediket a játéknap rangadóján, a csapatok között két pont volt a különbség. Az ajkaiak legutóbb kikaptak, ezzel kilencmeccses veretlenségi sorozatuk szakadt meg. A Gyirmót az előző körben nyerni tudott, előtte viszont zsinórban három meccsen nem aratott sikert.
Bátran, határozottan kezdtek a hazaiak, ami azt eredményezte, hogy Rusák kapusnak több dolga akadt, már a harmadik percben nagyot kellett védenie (Sejben fejelt ekkor), majd Szarka próbálkozását hárította.
A másik oldalon nem alakult ki komolyabb lehetőség és a félidő hajrájában megszerezte a vezetést az FC Ajka.
A 42. percben Doncsecz szép testcsellel csapta be védőjét a jobb oldalon, az alapvonal közeléből pontosan adott be, Zsolnai üresen érkezett középen (egy védő elcsúszott) és 14 méterről egy átvétel után, bal lábbal a kapuba helyezett, 1-0.

A második félidő elején a volt ajkai Soltész teremtett helyzetet Medgyesinek, aki nem sokkal tévesztette el a bal felsőt. A 67. percben a bal oldalról, az oldalvonal mellől végeztek el szabadrúgást a vendégek, a beadást követően Jagodics fejéről a bal kapufára vágódott a labda, onnan pedig kifelé pattant.
Ment előre a Gyirmót, de az ajkaiak szervezetten játszottak. A hajrában Szarka dönthette volna el a mérkőzést, ám közelről célt tévesztett. A ráadásban egy kontra végén Doncsecz lőtt jó helyzetben, kapu mellé. Ez sem számított, megszerezte a rendkívül értékes három pontot az FC Ajka.

forrás: veol.hu/helyi-sport