Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Győzelem a megyei rangadón!

Az NB III. Nyugati csoportjának 4. fordulójában igazi rangadót rendeztek Pápán, hiszen az ötödik Pápai Perutz fogadta éllovas csapatunkat.

Pápai Perutz FC – FC Ajka 1-2 (1-1)

Peurtz Stadion, 900 néző, v.: Barna (Kiss, Perák),

Gólszerzők.: Iványi ill. Oláh, Horváth

Pápai Perutz FC: Sánta – Bohner, Császár, Kozma, Böröczky (Baldauf 81) – Dóczi, Somogyi, Vallejos (Jurik 60), Iványi – Havasi (Szabó T. 91), Szabó Zs., Vezetőedző: Rozmán László.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei (Bonivárt 54), Csemer – Csizmadia (Horváth P. 86), Kovács, Kenderes – Nagy E., Oláh, Nagy K. (Molnár 66), Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

A 3. percben Sántának akadt először dolga, a pápai kapus Nagy Erik lövését fogta.

Újabb három perc elteltével először veszélyeztetett a Pápa, Iványi távoli lövése kerülte el jócskán Horváth kapuját .

A tizedik percben aztán megszerezte a vezetést a Perutz, Iványi egy jó ütemű kiugratás után szépen lőtte ki a jobb alsót 1-0.

Tíz perccel később Csemer szabadrúgásánál kellett Sántának nyújtózkodnia, majd megint a pápai hálóőr pillanatai következtek: előbb Nagy lépett ki ziccerben, lövését Sánta bravúrral védte, a kipattanót szintén hatástalanította, Nagy harmadik kísérlete pedig mellé ment. Hatalmas lehetőség volt.

A 37. percben sikerült egyenlítenünk: Nagy bedobást követően előbb Pákai, majd Kovács csúsztatott, a labda végül Oláh elé került, aki a léc alá lőtt 1-1.

A középkezdés után kis híján jött az újabb pápai vezetés, Böröczky bedobása Bohner elé került, bal felsőbe tartó fejesét Horváth azonban kiütötte.

A második játékrészben csapatunk teljesen átvette a játék irányítását, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott.

A 63. percben Szabó Zsolt csúsztatott fölé, majd Somogyinak kellett tisztáznia az ötös környékén.

A 75. perctől aztán sorra alakítottuk ki a helyzeteket: előbb Csemer lövésénél védett Sánta, majd Molnár került kétszer helyzetbe, de egyik lehetőségből sem született gól.

A 87. percben aztán tíz emberre fogyatkozott csapatunk, miután Kovács kapta meg második sárga lapját. Egy perccel később Jurik megpattanó szabadrúgása Dóczi elé került, aki öt méterről nem tudott a kapuba találni, Horváth óriási reflexmozdulattal ugyanis kitolta a közeli lövést.

Amikor már mindenki azt hitte, hogy döntetlennel ér véget a megyei rangadó, akkor a 92. percben Sánta szerette volna kigurítani a labdát Kozmának, aki azonban háttal állt, a labdára így Horváth csapott le és öt méterről a rövidbe gurítva eldöntötte a mérkőzést. 1-2.

Csapatunk a győzelemnek köszönhetően továbbra is vezeti az NB III. Nyugati csoportjának tabelláját!

Rozmán László: Nehéz higgadtnak maradni, mert abszolút megérdemeltük volna az egy pontot, nagyon nagy energiákat mozgósítottunk ennek érdekében. Nagyon jó csapat az Ajka, ennek ellenére olyan szintű játékvezető segítséget kapott, amire nem szorult rá, az egyenlítő góljuk véleményem szerint szabálytalanság után esett. A második gólról nem tudok mit mondani, háttal álló játékosnak gurítottuk ki a labdát, le vagyunk sújtva…

Schindler Szabolcs: Gratulálok a Pápának, szervezetten, jól futballoztak. Amire készültünk, abból több dolgot meg tudtunk valósítani. Végig hittem a csapatban, bíztam benne, hogy korábban el tudjuk dönteni a három pont sorsát, erre a hosszabbításig kellett várni, de természetesen így sem vagyok elégedetlen, örülök a győzelemnek, olyan volt ez a találkozó, mint egy Ferencváros – Újpest rangadó.