2024.04.20.
FelnőttHírek

Magabiztos győzelem Sárváron

Az NB III. Nyugati csoportjának 6. fordulójában a Sárvár FC vendége volt csapatunk.

Sárvár FC–FC Ajka 1–3 (0–1)

Sárvár, 500 néző.

Sárvár FC: Sásdi – Maráczi, Pados, Graszl, Horváth A. – Kun (Koronczai, 70.), Potyi, Ódor – Pető (Csákvári, 57.), Skriba (Fider, 87.), Hoós. Vezetőedző: Kovács László.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei, Csemer – Nagy E., Kovács G., Csizmadia (Horváth P., 60.), Kenderes – Nagy K. (Illés, 76.), Oláh (Major, 68.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

A találkozó 11. percében Oláh játszotta szépen tisztára magát, lövését azonban Sásdi bravúrral ütötte ki a  jobb alsó sarokból.

A 13. percben Nagy Krisztián lövése csattant a felső lécen, a kipattanóra is támadónk reagált a leggyorsabban, újabb próbálkozásánál azonban Sásdi védeni tudott.

A 21. percben Csizmadia cselezte magát a alapvonalig, lövésénél azonban a hazai kapus ismételten résen volt, így maradt a gól nélküli döntetlen.  A 27. percben Nagy Krisztián szögletét Kovács senkitől sem zavartatva fejelte kapu fölé. 2 perccel később újabb szögletet követően Csizmadia fejelte középre a labdát, Kovács fejesét ezúttal Sásdinak kellett védenie.

A 33. percben aztán már a hazai hálóőr is tehetetlen volt: az addig is nagy kedvel játszó Nagy Krisztián játszotta szépen tisztára magát, majd a jobb alsó sarokba lőtt. 0-1

A félidő végén aztán egy védelmi megingásnak köszönhetően, majdnem a semmiből egyenlített a hazai csapat: Ódor lőtt nagy helyzetben Horváth kapuja mellé.

A második félidő elején Nagy Erik fejelt kapu fölé. Az 51. percben aztán megdupláztuk előnyünket: Nagy Krisztián tekert remekül a jobb alsó sarokba! 0-2

A 63, percben Csákvári veszélyes passzába nyúlt be jó ütemben Horváth Dániel.

A folytatásban csapatunk sorra alakította ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. A 69. percben Nagy Krisztián emelte át Sásdit, de lövése a kapu előtt keresztbe elment. Egy perccel később Graszl hazapasszát leste le Oláh, de a hazaiak kapusa nagy bravúrral hárítani tudott támadónk próbálkozásánál.

A 73. percben Major kapott remek labdát, fejesét azonban Sásdi védeni tudta. 10 perccel később azonban eldöntöttük a mérkőzést: Illés kapott remek indítást, szélsőnk remekül tartotta meg a labdát, majd a középen szabadon érkező Horváth elé passzolt, aki a kapuba lőtt. 0-3

Már mindenki a mérkőzés végét jelző hármas sípszóra várt, amikor Koronczai senkitől sem zavartatva a hálónkba fejelt. 1-3

A mérkőzés egészét tekintve, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk és ha a helyzeteinket jobb százalékkal értékesítjük, nagyobb arányban is megnyerhettük volna a  találkozót. Miután az Érd hazai pályán szenvedett vereséget a Ménfőcsanak csapatától, így együttesünk 3 pontos előnyre tett szert a tabellán.

Schindler Szabolcs: Nehezen tudtuk feltörni a jól védekező hazai csapatot. A második félidőben viszont már sok lehetőségünk volt, ritmust tudtunk váltani. Gratulálok a csapatnak.