2024.04.17.
FelnőttHírek

Búcsú a Magyar Kupától

Szoros első félidőt követően, a második játékrész elején döntötte el a továbbjutás sorsát az Újpest FC az ajkaiak otthonában a labdarúgó Magyar Kupa negyedik körében.

FC Ajka – Újpest  1-3 (1-1) 

Ajka. V.: Rúsz.

FC Ajka: Szabados – Kenderes, Dragóner (Molnár M., 73.), Vogyicska (Gaál, 58.), Csemer, Görgényi (Zsolnai, 73.), Sejben (Tar, 58.), Tajthy, Jagodics, Fodor (Csizmadia, 46.), Kovács N.. Vezeőedző: Kis Károly.
Újpest FC: Nicolic – Diaby, Boumal, Mack (Onovo, 73.), Ljujic (Bjelos, 73.), Antonov, Csongvai, Gouré (Tallo, 73.), Pauljevic, Csoboth (Kalichi, 85.), Borello (Simon, 58.). Vezetőedző: Milos Kruscic.

Az NB I.-es Újpestet fogadta az NB II.-ben szereplő FC Ajka a labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulójában.
A felek három éve találkoztak a sorozatban, akkor a fővárosi lilák 1-1-es első félidőt követően 5-2 arányban nyertek vendégként és jutottak tovább.

Érdekesség, az első 45 perc most is két gólt és döntetlent hozott.
A remek hangulatú összecsapás 18. percében előnybe került az Újpest, Csongvai Áron 22 méterről szépen csavart a kapu jobb oldalába, 0-1.

Az első félidő ráadása hozta az egyenlítést, jobb oldali szöglet után Jagodics Bence különösebben senkitől sem zavartatva ugrott fel az ötösön, és a bal alsóba fejelt, 46. perc: 1-1.

Fordulás után gyorsan visszaszerezte az előnyt az Újpest, az 50. percben a jobb oldalon került helyzetbe a vendégcsapat, Szabados védett nagyot kétszer is, majd a keresztlécről pattant le a labda, amelyet végül Gouré közelről passzolt a hálóba, 1-2.
A 61. percben eldőlni látszott a küzdelem, ezúttal a bal oldalon bontották meg a hazai védelmet a lilák, Antonov pontosan adott be, a berobbanó Gouré öt méterről fejelt a kapuba, 1-3.

Nem tudott újítani az FC Ajka, pedig egy hazai gól még szorossá tudta volna tenni a találkozó végét.

Kis Károly: – Nehéz meccs­re számítottunk, hiszen az Újpest javuló formát mutat, és a kupában rendre eredményesen szerepel. Képesek voltunk megnehezíteni a dolgukat, végig partiban voltunk a vendégekkel. Bosszantó hibát követtünk el a második félidőben, de a csapat 1-3-as állásnál is nagyon harcosan játszott.

Milos Kruscic: – Örülök a továbbjutásnak, ez volt ma a legfontosabb számunkra. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az FC Ajka kifejezetten jól védekezik, és a rögzített helyzetek után különösen veszélyes.