Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Fájó vereség újabb sérüléssel

A kontrákra építő Budaörs nem várt kellemetlen győzelmet aratott a két fordulóval ezelőtt még listavezető FC Ajka otthonában a labdarúgó NB II-ben.

FC Ajka–Budaörs 1-5 (1-1)

Ajka, 2300 néző

V.: Dolnegó

FC Ajka: Horváth T. – Kovács N., Heffler T., Tar, Tóth G. – Lengyel (Csizmadia 57.), Présinger – Rétyi (Irimiás 57.), Zamostny, Zsolnai (Nagy I. 66.)– Nagy M. K. Vezetőedző: Kis Károly
Budaörs: Kovács P. Á. – Marques-Airosa, Kékesi, Tamás O., Fényes – Molnár Cs., Nyári P. (Pethő, a szünetben), Petneházi, Sajbán Miklós – Zeke, Halmai (Molnár T. 74.). Szakmai igazgató: Bognár György.
Gólszerzők: Zamostny (9.), ill. Molnár Cs. (8.), Petneházi (48.), Pethő (55., 72.), Kékesi (85).

A tabella harmadik helyezettje a tizedik pozíciót elfoglaló Budaörsöt fogadta vasárnap este.

Hidegzuhanyként érte az ajkai szurkolókat, hogy a vendégek rögvest az első lehetőségüket gólra váltották: a 7. percben Molnár Csaba vállalkozott lövésre a kaputól 28 méterre és kipókhálózta a jobb felső sarkot, Horváth T. tehetetlen volt, 0-1.

A középkezdésből azonnal egyenlített az Ajka: Nagy K. cselezte be magát a kapu elé, Zamostny elé tálal, aki ballal, a bal alsó sarokba vágta a labdát, 1-1.

A 13. percben jött az újabb lehetőség, Zsolnai beadását Zamostny centikkel fejelte a kapu mellé.A 17. percben Nagy K. csípett el egy kirúgást, kapura emelt, a vendégek kapusa óriási bravúrral védett.
A 21. percben Tóth tálalt Zamostny elé, aki senkitől sem zavartatva lőhetett. A nagy erejű lövés a kapufán csattant, pedig Kovács kapus már verve volt.
A 31. percben Zsolnai szögeltét ezúttal Tar fejelte kapura, Kovács biztosan hárított.

Tovább nyomott az FC Ajka, két perc múlva Zsolnai újabb szögletét Zamostny fejelte kapura. A labda már túljutott Kovács kapuson is, azonban egy védő mégis tisztázni tudott. A lelátón többen már gólt kiáltottak.

A Budaörs teljesen beszorult saját térfelére, ám az Ajka hiába rohamozott egyelőre nem tudott újabb gólt elérni.
A szünet után meglepetésre megint a Budaörs került előnybe, a 48. percben óriási bedobás után lecsorog a labda, majd a tizenhatos vonaláról gyönyörű kapásgólt szerez Petneházi, 1-2.
Az 54. percben szögletből veszélyeztetett az Ajka, azonban Kovács kapus ismét védeni tudott.
Az 55. percben újabb budaörsi gólt jegyezhettünk fel: Lengyel a baloldalról mértani pontossággal tette középre a labdát, az ötösön belül teljesen üresen érkezik Pethő, akinek csak az üres kapuba kellett passzolni, 1–3.

Kis Károly edző cserékkel próbálta frissíteni csapatát, abban bízott az újonnan érkezők lendületet tudnak adni a társaságnak. Sajnos azonban a váratlanul jött budaörsi találatok teljesen elbizonytalanították a házigazdákat, s hiába birtokolták többet a labdát, a gólszerzést sehogy, ráadásul Kovács Nikolsz sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot és mivel több csereletősége már nem volt csapatunknak, így 10 emberrel folytattuk a  mérkőzést.

Aztán a 72. percben meglódult Halmai, végigszaladt a pályán, önzetlenül lekészített Pethő elé, aki higgadtan lőtt a kapuba, 1-4.

A 85. percben a Budaörs kétlekedést nem tűrően zárta le a találkozót, Petneházi éles szögből tekeri rá a megítélt szabadrúgást, Horváth kiüti, de a kipattanóra már nem ér oda, Kékesi vágta a labdát a kapuba, 1-5.

Kis Károly: – Nagyon csalódottak vagyunk, szerettünk volna bravúrt végrehajtani és előkelő helyen lenni a fordulót követően. Gyorsan talpraálltunk az első gól után, s voltak lehetőségeink, melyek kimaradtak. A második bekapott gól után sajnos szétestünk. Bíztunk az egyenlítésben, viszont nagy területeket hagytunk az ellenfélnek, melyet meg is büntetettek a vendégek, de a játékosaimra nem lehet panasz, ma is mindent megtettek .

Bognár György: – Az első félidő alapján nem gondoltam volna, hogy ez lesz a vége, jó csapatnak tartom az Ajkát, de nagyon örülünk a sikernek. Ma nem tudtunk komoly mezőnyfölényt kialakítani, mint a Vasas ellen, rapszódikus néha a teljesítményünk, de ezért vagyunk , hogy a nézőink jól szórakozzanak.

forrás:veol.hu/sport