Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Ezúttal semmi sem jött össze

Váratlanul kikapott a bennmaradásért harcoló Szentlőrinctől az FC Ajka vasárnap, a labdarúgó NB II 36. fordulójában.

FC Ajka–Szentlőrinc 0-2 (0-1)

Ajka, 900 néző. V.: Nagy N.

FC Ajka: Balogh M. – Görgényi (Dragóner, 77.), Tar, Kenderes, Csemer – Tajthy (Vogyicska, a szünetben), Csizmadia (Rabatin, a szünetben) – Doncsecz (Berzsenyi, 55.), Zsolnai, Gaál (Sejben, 55.) – Szarka. Vezetőedző: Jeney Gyula.

Szentlőrinc SE: Prokop – Lénárt, Tamás L., Havas, Erdélyi – Radosevics, Kesztyűs M., Múcska (Török K., 65.) – Pintér Á. (Rétyi, 65.), Grumics (Daróczi, 80.), László D. (Novák Zs., 70.). Megbízott edző: Pichler Gábor.

Jól kezdett az FC Ajka, amely előnybe kerülhetett volna, ám a 10. percben egy szép támadás végén Prokop hárítani tudta Zsolnai lövését.

Továbbra is inkább a vendége kapuja előtt akadtak történések, nyomott a házigazda, de nem járt szerencsével.
Így elég váratlan volt, hogy a Szentlőrinc jutott előnyhöz. Görgényi volt szabálytalan Lászlóval szemben, büntetőt lőhetett a baranyai csapat, Grumics pedig nem hibázott, a kapu jobb oldalába lőtt, Balogh rajta volt a labdán, de nem tudott hárítani, 25. perc: 0-1.

Fokozta a nyomást az Ajka, Gaál szabadrúgása után védett nagyot Prokop, majd Zsolnai próbálkozott kétszer, egyik alkalommal sem tévedett sokat. Hiába futballozott fölényben a hazai csapat, nem tudott egalizálni.
Fordulás után ismét jött egy Zsolnai-Prokop párharc, és újra utóbbi nyert, védte a közeli lövést.

Az 53. percben növelte előnyét a Szentlőrinc, Vogyicska röviden fejelt vissza, Balogh javíthatott volna, de rosszul találta el a labdát, amely Grumics elé került. A korábbi NB I-es támadó erőszakos volt és Balogh mellett, kiszorítva a hálóőrt, négy méterről a kapuba tudta fejelni a felpattanó játékszert, 0-2.
A folytatásban nem igazán volt erő és ötlet a hazai támadásokban. A 82. percben ráadásul megfogyatkozott az Ajka, Tar piros lapot kapott, miután lekönyökölte Novákot.

Február eleje óta először maradt alul hazai pályán az FC Ajka.

forrás: veol.hu/helyi-sport