2024.04.20.
FelnőttHírek

Értékes pont idegenből

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a Nyíregyházi Spartacus ideiglenes otthonában, Sényőn fogadta az FC Ajka labdarúgócsapatát. A nyírségiek a tabella 17., míg az ajkaiak a 4. helyről vághattak neki a találkozónak. A felek alaposan megizzasztották egymást a mérkőzésen, azonban egy-egy gól mellett be kellett érniük a végén a pontosztozkodással.

Nyíregyháza Spartacus FC–FC Ajka 1-1 (1-1)

Sényő, 600 néző. V.: Rúsz.

Nyíregyháza Spartacus FC: Nagy S. – Szokol (Farkas B., 71.), Baki, Papucsek, Gengeliczki (Sigér Á., a szünetben), Jánvári – Csősz (Deutsch, a szünetben), Márkus – Pataki (Gresó, 71.), Adamcsek (Kovács Á., 80.), Novák Cs. Vezetőedző: Huszák Géza.
FC Ajka: Horváth D. – Kovács N, Tar, Jagodics, Szűcs K. – Kenderes, Tóth G., Sejben (Görgényi, 63.), Csizmadia – Gaál (Molnár M., 82.), Doncsecz (Berzsenyi, 63.). Vezetőedző: Kis Károly.

A mérkőzés elején a hazaiak voltak valamivel aktívabbak. Az 5. percben egy szöglet okozott nyugtalanságot az ajkai kapu előterében, azonban Novák Csanád fejese a kapu fölé szállt. Bő tíz perccel később Gengeliczki vágta előre a játékszert Novák irányába, aki védőjét lehagyva kapura tört, majd 8 méterről a hálóba bombázott, 16. perc: 1-0.
A zöld-fehér együttes a bekapott gól után felpörgette játékát és gyakran kellemetlenkedett Nagy Sándor kapujánál. A 26. percben Gaál csapott le egy rossz hazai passzra, majd kapura is lőhetett előnyös pozícióból, de a labda a bal kapufa mellett gurult el. Pár perccel később Csizmadia Zoltán robogott el a pálya jobb szélén, beadására Gaál érkezett jó ütemben, de a támadó próbálkozása a felső lécen csattant.
A félidő hajrájában Kovács Nikolasz beadására ugrott fel remekül Gaál Bálint, és a hálóba bólintott, 44. perc: 1-1.
A második játékrészre kettő pozíción is cserélt Huszák Géza. Az 57., illetve 58. minutumban előbb Novák, majd Adamcsek járt közel ismét a vezetés megszerzéséhez, de szerencséje volt a vendégeknek. Az első félidőben mutatott tempóból sokat vettek vissza a csapatok. Rendre elhaltak a labdák a középpályán. A 84. percben Gresó húzott el a szélen, de a beadása pontatlanra sikerült. Rúsz Márton játékvezetőnek a hajrában akadt a legtöbb dolga. Négy percen belül négyszer osztott ki sárga lapot. A 92. percben a nyírségiek mindent egy lapra feltéve támadtak, de az ajkai védelem állta a sarat a hármas sípszóig, és értékes egy ponttal gazdagodott.

Huszák Géza: – Ismét tompán kezdtünk, aminek meg kell keresni az okát. Több játékosomból hiányzott a gyorsaság, ezért a szünetben mindenképp cserélni akartunk, de előtte egyenlített az Ajka. A második félidőben próbáltuk megszerezni a győztes gólt, sajnos nem sikerült.

Kis Károly: – A kapott gól után nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, és ez lélektanilag jókor sikerült. Úgy érzem, igazságos eredmény született, mert mindkét csapatnak voltak helyzetei, a hazaiak főleg fejjátékban erősek. Értékes pontot szereztünk a Nyíregyháza vendégeként.

Az ajkai csapat legközelebb szeptember 4-én lép pályára saját közönsége előtt az ETO FC Győr ellen.