Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Értékes döntetlen Siófokon

Folytatta veretlen idegenbeli sorozatát csapatunk vasárnap a labdarúgó NB II-ben. Együttesünk nem először ikszelt egy élcsapat otthonában, üröm az örömben, már 2-0-ra is vezettünk, a 89. percben kaptuk az egyenlítő gólt. Ezzel egy nagyon nehéz sorozatot sikerült sikerrel lezárnunk: zsinórban kellett 3 idegenbeli mérkőzést (Budafok, Szombathelyi Haladás, Siófok) megvívnunk és ezeken 7 pontot szereztünk.

BFC Siófok-FC Ajka 2-2 (0-1)
Siófok, 500 néző
V.: Farkas

BFC Siófok: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Izing, Jánvári – Szakály, Horváth A., Tajthy (Bora, 80.), Réti (Balogh, 51.), Bencze (Zamostny, 63.) – Magasföldi. Vezetőedző: Gál István

FC Ajka: Horváth D. – Nagy E., Kenderes, Heffler, Nagy B. – Soltész (Szabó, 76.), Nagy I. (Görgényi, 82.), Csizmadia, Stoiacovici, Lengyel – Nagy K. (Oláh, 92.) Vezetőedző: Kis Károly

A kiváló formában lévő, a tabella harmadik helyén álló BFC Siófok otthonába látogatott az FC Ajka, amely szintén nem panaszkodhatott rossz szériára. A Veszprém megyeiek legutóbbi hat bajnokijukból hármat megnyertek, kétszer játszottak döntetlent, csupán egyszer kaptak ki. Az idegenbeli mérleg még jobban festett: legutóbbi négy vendégszereplésén egyszer sem maradt alul az FC Ajka, amely ráadásul erős vetélytársak otthonában állt helyt.

Izgalmas összecsapásra lehetett számítani, s már az első percek sem teltek esemény nélkül. A 2. percben Stoiacovici lövését védte bravúrral Hutvágner. Nagy Barnabás került ígéretes helyzetbe, majd Lengyel lőtt kapu fölé. A másik oldalon Magasföldi villant, Horváth Dániel nagyot védett.

A 20. percben Stoiacovicit húzták vissza a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Lengyel vágta a hálóba, 21. perc: 0-1.

Magasföldi járt közel az egyenlítéshez, ám fejese a kapufáról pattant ki. Nem sokkal később Tajthy fejesénél kellett nagyot védenie Horváthnak.

A szünet után rögtön tovább növelte előnyét az FC Ajka, bal oldali szabadrúgás után Hutvágner öklözött, Nagy István tűzte kapura a labdát, amely elakadt a védőkben, Nagy Krisztián elé került, aki közelről nem hibázott, 47. perc: 0-2.

Remekül játszott a vendégcsapat, amely uralta a játékot és továbbra is veszélyes volt. Hutvágnernek kellett nyújtózkodnia egy remek támadás végén.

Váratlanul szépített a Siófok, amely gyors akciót vezetett, Magasföldi lépett ki a rendezetlen vendégvédelem közepén, és lőtt a kapu jobb oldalába, 58. perc: 1-2.

Az ajkaiak igyekeztek összekapni védekezésüket, de nem csak arra koncentráltak, a házigazda irányított, ugyanakkor Nagy Krisztiánék is többször odaértek a kapu elé.

A 78. percben Horváth védett bravúrral egy siófoki fejest. A következő percekben többször is tömegjelenet alakult ki a vendégkapu előtt, a védőknek azonban mindannyiszor sikerült felszabadítaniuk.

A 84. percben ismét Horváthnak kellett védenie, az ajkai kapus egy baloldali löketet hárított vetődve.

Nyomott a Siófok, és nem is bírta ki az Ajka, a 89. percben Bora vette be Horváth kapuját, 2-2

Kis Károly: – Ugyan két gólos vezetésről kellett megelégednünk az egy ponttal az óriási párharcokkal tarkított mérkőzésen, ez a döntetlen is nagyon értékes számunkra. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ismét elkísértek bennünket.

forrás: veol.hu/sport