Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Egy pontrúgás döntött

A Békéscsaba elvette az FC Ajka veretlenségét, a vendégek egy szabadrúgásgóllal nyertek a labdarúgó NB II harmadik fordulójának vasárnapi rangadóján.

Ajka–Békéscsaba 0-1 (0-1)

Ajka, 2500 néző

V.: Molnár

FC Ajka: Horváth T. – Kovács N., Heffler T., Tar, Tóth G. – Kenderes, Lengyel (Soltész, 46.) – Rétyi (Irimiás, 45.), Zamostny, Csizmadia – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly

Békéscsaba 1912 Előre: Uram – Szalai D., Nagy S., Bora, Mészáros – Király (Horváth P., 71.), Babinyecz (Hursán, 59.), Szabó P. – Lukács, Pantovics – Paudits (Máris, 59.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Két veretlen csapat nézett farkasszemet egymással vasárnap este az ajkai városi sportcentrumban. A hazaiak sorrendben az ETO FC Győrt és a Kazincbarcikát győzték le a 2020/2021-es szezonban, míg a Békéscsaba Szegeden tudott nyerni, majd hazai pályán döntetlent játszott a Vasassal.

Kemény és izgalmas összecsapásra számíthattak a nézők, a párharcnak plusz pikantériát adott, hogy a vendégek mestere nemrég még az ajkai kispadon ült, NB III-as bajnoki címig vezetve a Veszprém megyeieket.

Az előző szezonban, tavaly decemberben Schindler Szabolcsék nyerni tudtak Ajkán. Nem is akárhogyan, 4-1-re páholták el a zöld-fehéreket, akiket ezúttal a visszavágás vágya is fűtött.

A kezdősípszót követően az FC Ajka volt kezdeményezőbb, egy szöglet után alakult ki veszélyes szituáció a vendégkapu előtt, majd Zamostny fejesét kellett védenie Uramnak.

A Békéscsaba inkább a védekezéssel foglalkozott, tette ezt nagyon szervezetten és precízen. Schindler Szabolcs csapata a kontralehetőségre várt, illetve az olyan alkalmakra, amely a 21. percben el is jött.

A Csaba ekkor 22 méterről végezhetett el szabadrúgást, Pantovics Nikola pedig nagyon szépen tekerte el a labdát a sorfal fölött, amely a jobb felsőben kötött ki, 21. perc: 0-1.

Nemcsak gól, hanem lélektani előnybe is kerültek a békésiek, a házigazda nem találta a ritmust, nem tudott helyzetet kidolgozni.

A 39. percben aztán mutattak valamit az ajkaiak, Kenderes szép cselekkel játszotta magát tisztára a jobb oldalon, középre adását Nagy Krisztián nem érte el.

Jól kezdte az FC Ajka a mérkőzést, de a kapott gól kissé elbizonytalanította a hazaiakat. A Békéscsaba jól védekezett, nem sok helyet hagyva riválisa támadóinak.

Kis Károly kettőt cserélt a szünetben, a második félidőben Irimiás és Soltész feladata volt új lendületet adni a hazai támadójátéknak.
A zöld-fehérek igyekeztek nyomást gyakorolni ellenfelükre. Ez sikerült, de a Schindler-csapat jól állta a sarat.

A pályán elég feszült volt a hangulat, több keményebb szabálytalanság akadt, a játékvezetőnek egyszer szét is kellett választania az egymással lökdösődő feleket.

Mindkét szakvezető kihasználta a cseréit, így készültek a hajrára az együttesek. A vendégeknél szerepet kapott Horváth Péter is, aki nemrég még az ajkai csapatot erősítette.

A 77. percig kellett várni az újabb lehetőségre, Nagy Krisztián fejelt nyolc méterről kapura egy jobb oldali beadás után, a labda nem sokkal szállt fölé.Kemény volt a küzdelem, de inkább a mezőnyben, a kapuk keveset forogtak veszélyben. Nyilván ezt a Békéscsaba bánta a legkevésbé, a vendégek védekezésben megtették a dolgukat, nem engedték lehetőséghez jutni az Ajkát.

Schindler Szabolcsék el is vitték a három pontot.

A hazaiak kevés lehetőséghez jutottak a mérkőzésen, a Békéscsabának pedig csupán egy helyzete volt, de abból a szituációból gól született.

A másodosztályú bajnokság a következő hétvégén folytatódik, az ajkaiak a Csákvár csapatának vendégeként lépnek pályára.

Kis Károly: Nagy lehetőséget szalasztottunk el, szerettük volna a harmadik meccsünket is megnyerni. A támadójátékunkból hiányzott az átütő erő, pontatlanság jellemzett ma minket. Az ellenfelünk jól megszervezte a védekezését, s egy látványos góllal győzött.  Szeretném megköszönni szurkolóinknak a buzdítást.

Schindler Szabolcs: Három nehéz meccsünk volt az elmúlt héten. Célfutballt tűztük ma ki célul, tudtuk, hogy sok jó játékosa van a hazaiaknak, nem a játék széttördelése volt a cél, a kontrákra próbáltunk berendezkedni. Örülök, hogy egy szépségdíjas góllal nyerni tudtunk.

forrás: veol.hu/sport