Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Döntetlen a második hazai mérkőzésen

A Szolnok szerzett vezetést Ajkán a labdarúgó NB II 4. fordulójában Ajkán. A hazaiak a szünet után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, egyenlítettek, viszont a győztes találatot nem sikerült bevinniük.

FC Ajka-Szolnok 1-1 (0-1)

Ajka, 1500 néző.

V.: Görög

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi (Sejben, a szünetben), Heffler T., Tar, Présinger – Tajthy – Kenderes, Lehoczky (Berzsenyi, a szünetben), Tóth G. – Dragoner (Csizmadia, a szünetben), Gaál. Vezetőedző: Kis Károly.

Szolnoki MÁV FC: Csáki – Szekszárdi, Szabó A., Tóth B., Lakatos Cs. (Góhér, 85.) – Molnár R., Tömösvári, Tisza K., Sipos Z. (Berdó, 76.) – Irmes (Vólent, 63.), Lakatos I. (Kurdics, 76.). Megbízott edző: Romanek János.

Nyeretlen kontra veretlen. Rosszul kezdte a szezont az FC Ajka, amely a Vasas és a Kecskemét otthonában is alulmaradt, egyetlen hazai meccsén pedig ikszelt a Siófokkal.

Ezzel szemben a Szolnok eredményesen rajtolt, hiszen a Soroksárt és a Budaörsöt is két vállra fektette, a Szentlőrinccel pedig döntetlent játszott.

Az ajkaiaknak a nyeretlenség mellett az is fájó volt, hogy a csapat egyik meccsen sem tudott jó teljesítménnyel előrukkolni. A játékoskeret jelentősen átalakult a nyáron, az új együttes pedig még nem ért össze, nem beszélve arról, hogy több sérülés is nehezíti a szakvezetés dolgát.

Az ajkaiaknál egy új igazolás a cserepadon kapott helyet. A szintén NB II-es Csákvár jelentette be, hogy játékosa, Sejben Viktor az FC Ajkában folytatja pályafutását. A Fejér megyeiek közlése szerint az ajkaiak kivásárolták szerződéséből a támadó középpályást. A 25 éves Sejben Viktor az előző négy szezont Csákváron töltötte, előtte Székesfehérváron futballozott.

Érdekesség, hogy a vendégeknél két veszprémi nevelésű játékos, Tóth Bence és Irmes Dávid volt a kezdőben. Ahogyan a korábban Ajkán futballozó Lakatos István is ott kapott lehetőséget.

Az első 10 percben nem forogtak veszélyben a kapuk, de nem sokkal később majdnem előnyhöz jutott az FC Ajka. Szolnoki szöglet után Gaál ugrott ki, szabálytalankodtak vele szemben, de a labda Dragoner elé került, aki egy védőtől szorongatva lőtt, a labda megpattanva a felső lécen csattant.

A másik oldalon Irmes próbálkozott, lövése kapu mellé ment.

Kemény párharcok jellemezték a mérkőzést, egyik oldalon sem volt könnyű dolguk a labdát megtartani kívánó támadóknak.

A 27. percben Lakatos István próbált kihasználni egy védelmi megingást, de lövése gyenge volt Horváth Dániel biztosan védte.

A 31. percben veszélyeztetett az Ajka is. Gaál végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, beadására Dragoner érkezett középen, de nem tudta irányítani a játékszert, amely kapu fölé ment. Két perccel később Irmes játszotta magát tisztára a jobb oldalon, beadása Lakatos Csabát találta üresen, de a védők blokkolni tudták a közeli próbálkozást.

Egyre aktívabbak voltak a felek, nem lógott a gól a levegőben, de érződött, hogy vezetést szerezhet valamelyik csapat. Ez a vendégeknek sikerült.

A 37. percben Szekszárdi Tamás fejelt a kapuba öt méterről, a védők közül, miután jól érkezett Sipos jobboldali szabadrúgására, 0–1.

A vendégeknél Lakatos Csaba, a hazaiknál Tajthy Tamás lőtt, utóbbi el is találta a kaput, de Csáki vetődve védett.

Az első félidő első felében nem játszott rosszul az FC Ajka, de a gól megfogta a hazaiakat, akik ritmust vesztettek.

Kis Károly edző hármat cserélt a szünetben, és a hazaiak igyekezte nyomást gyakorolni ellenfelükre. Erőteljesen kezdtek a Veszprém megyeiek, és ennek gyorsan meg is lett az eredménye.

Présinger minden rutinját bevetve rohamozott, Tisza pedig szabálytalankodott vele a 16-oson belül. A jogosan megítélt büntetőt Gaál Bálint magabiztosan értékesítette, 53. perc: 1-1.

Támadásban maradt az FC Ajka, amely sokat birtokolta a labdát és veszélyesen futballozott, olykor kapuja elér szorítva a Szolnokot.

Azért a vendégek is megmutatták, hogy tudnak veszélyesek lenni. Vólent cselezte magát tisztára, 16 méterről leadott lövését Horváth Dániel hatalmas bravúrral védte.

A másik oldalon kis híján öngól született, amikor Csáki kapus a saját védőjére ütött egy beadást, a labda nem sokkal ment kapu mellé.

Továbbra is kemény volt a küzdelem, szikrázó párharcok jellemezték a meccset. Úgy tűnt, inkább a hazaiak játékában van bent a győztes gól megszerzése.

A hajrában Tar próbálkozott fejjel, majd az utolsó percben Gaál igyekezett a kapuba csavarni szögletből. Sajnos nem járt sikerrel. Hiába játszott jól a második félidőben az Ajka, kénytelen volt beérni egy ponttal.

forrás: veol.hu/sport