Barion Pixel
2024.06.13.
FelnőttHírek

Döntetlen a 120 perces edzőmérkőzésen

Az FC Ajka labdarúgó csapata szombat délelőtt kétszer 60 perces felkészülési mérkőzést játszott a szintén másodosztályú Budapest Honvéddal.

Budapest Honvéd-FC Ajka 2-2 (1-1)

Budapest. V.: Bogár.

Honvéd: Dúzs – Eördögh, Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Bocskay, Lőrinczy, Holman – Kerezsi, Bobál G., Krajcsovics. Csere: Tujvel, Kovács N., Kocsis G., Pekár, Kulbachuk, Kaczvinszki, Polák, Benkő, Nyitrai, Keresztes, Kocsis D., Simon B. Haragos. Edző: Csertői Aurél.

Ajka: Horváth D. – Görgényi, Tar, Kenderes, Tóth G., Zsolnai, Fiáth, Tajthy T., Pantovic, Csemer, Nagy. Csere: Szabados, Présinger, Forgó, Jagodics B., Babos, Sejben, Csizmadia, Horváth P., Borsos, Gaál, Szarka. Edző: Schindler Szabolcs.

A találkozó első gólját az ajkaiak szerezték a 23. percben. Egy pontatlan felszabadításra a bakonyiak téli érkezője, Nagy Krisztián csapott le, majd lőtt védhetetlenül Dúzs kapujába, 0-1. A fővárosiak sokáig nem tudtak mit kezdeni az ajkai védelemmel, azonban az 55. percben megtört a jég, és Krajcsovics egyenlítette ki a mérkőzést, 1-1. Pihenő után rögtön magához ragadta a vezetést a Honvéd. Az ajkaiak korábbi védője, Kovács Nikolasz beadása Jagodics Bence közreműködésével került a zöld-fehér kapuba, 2-1. A folytatásban sorra dolgozta ki a veszélyes lehetőségeit az Ajka. A 113. minutumban Szarka csapott le egy labdára és 15 méterről a bal alsó sarokba továbbította azt, 2-2. Az utolsó percekben akadtak még helyzetek, de újabb gól már nem született.

forrás: veol.hu/helyi-sport