Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Búcsú a Magyar Kupától

Az FC Ajka továbbra sem áll meg a lejtőn, ezúttal a Tiszakécske otthonában szenvedtek egy gólos vereséget a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában.

Tiszakécskei LC-FC Ajka 1-0 (1-0)

Tiszakécske, 400 néző. V.: Lovas L.

Tiszakécskei LC: Prokop – Grünwald, Máté (Kocsis 87.), Zamostny, Balázs, Szekér, Kryvotsiuk (Szőr 46.), Bencze (Fodor 64.), Viczián, Cipf (Erdei 76.), Gyurján (Torvund 64.). Vezetőedző: Vas László.

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs, Görgényi (Tar 67.), Jagodics, Présinger – Rabatin, Vogyicska (Szarka 61.), Sejben, Berzsenyi (Borsos 46.), Gaál, Horváth P. (Antal 67.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Nem kezdett jól a korábbi körben NB I-es csapatot búcsúztató FC Ajka. A 6. percben egy hazai pontrúgást követően a Zamostny Balázs talált be Horváth Dániel kapujába, 1-0. Közel fél órát kellett várni az első komolyabb ajkai helyzetre, azonban Gaál lövését Prokop nagy bravúrral védte. A 36. minutumban megfogyatkoztak a hazaiak, Balázs Benjámin kapott piros lapot veszélyes becsúszásért. Félidőre egy gólos hazai előnnyel mehettek a felek. A pihenőt követően jobban nyomott az Ajka, azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kidolgozni Horváth Péterék. A hajrára kanyarodva Lovas játékvezető ismételten elővette a piros színű lapját, amit ezúttal az ajkai Antal kapott. Az utolsó percekben sem forogtak veszélyben a kapuk, így a Tiszakécske egy gólos győzelemmel jutott tovább a legjobb 16 közé a kupában. Az ajkai mélyrepülés így tovább folytatódik. Vasárnap az NB II-ben újra a Tiszakécskével találkoznak, ezúttal hazai pályán.

forrás: veol.hu/helyi-sport