2024.04.17.
FelnőttHírek

Bravúros győzelem a Gyirmót ellen

Remek második félidei teljesítményének köszönhetően győzte le a Gyirmót FC Győrt az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB II 11. fordulójában.
Ajka–Gyirmót 2-0 (0-0)
Ajka, 1500 néző. V.: Rúsz.
FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger – Tóth G., Szekér – Csizmadia, Zamostny, Rétyi (Stoiacovici, 84.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Major, Hudák, Széles, Szegi – Vass Á. – Nagy P., Szatmári (Hajdú, 70.), Heffler N. – Simon A., Varga B. E Vezetőedző: Csertői Aurél.

Hét percet kellett várni az első eseményre, ekkor Simon András került lövőhelyzetbe, Horváth Dánielnek kapaszkodnia kellett, hogy kiüsse a léc alá tartó labdát.

A vendégek voltak az aktívabbak, az FC Ajka nem tudott kibontakozni, jobbára védekezett a házigazda.

Rákapcsolt a közönség, amely hangosan buzdította a hazaiakat, igyekezett a zöld-fehér csapat is, de továbbra sem tudott veszélyesen futballozni.

Több mint fél órát kellett várni az első ajkai helyzetre, amiből viszont csaknem gól született, Rétyi szép egyéni akciója végén a bal kapufáról pattant ki a labda.

Miközben Hársfalvi is bemutatott egy védést, a másik oldalon Horváth Dánielt ismét megdolgoztatták a vendégek, a hazai hálóőr a nagyobb helyzeteknél is magabiztos volt.

A második játékrész ajkai góllal kezdődött, Zamostny Balázs és Nagy Krisztián összjátékából előbbi lőtt a kapuba, 48. perc: 1-0. Szép volt a találat, Zamostnytól indult az akció, Nagy K. remekül ment el a jobb oldalon, középre adására pedig Zamostny jól érkezett.

Feldobta az FC Ajkát a gól, a jól futballozó hazaiak a 60. percben kettőre növelték előnyüket, a gólpasszt ezúttal is Nagy Krisztián adta, Rétyi Róbert volt a befejező.

A Gyirmóton lett volna a sor, de Kis Károly legénysége nagyon jól tartotta nyomás alatt ellenfelét.

Fordult a kocka, most a vendégek tudtak nehezen kibontakozni, játékba lendülni. Akadt ugyan lehetőségük Simon Andráséknak, de még szépíteni sem tudott a Gyirmót.

Nagyot javult az FC Ajka teljesítménye a második félidőre, a vendégek pedig képtelenek voltak ritmust váltani. Megérdemelten győztek a Veszprém megyeiek, akik öt nyeretlen meccs után ünnepelhettek.

Kis Károly: – Nagyon készültünk arra, hogy legyőzzük a rendkívül erős kerettel rendelkező Gyirmótot. Kiegyenlített volt a játék. A meccs elején a vendégeknek voltak lehetőségeik, de rendeztük a sorokat. Szép egyéni villanások után szereztünk gólokat. Hősiesen, harcosan kellett védekeznünk ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Csertői Aurél: – Álomszerűen kezdtünk, csapatom húsz perc alatt három százszázalékos helyzetet dolgozott ki. Az első félidőt gólokkal kellett volna nyernünk. A futball törvényszerűsége, hogy mi kaptunk gólt a második játékrész elején. Bár voltak helyzeteink, nem tudtunk szépíteni.

forrás: veol.hu/sport