Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Bravúros győzelem a DVSC ellen

Remek teljesítménnyel, hatékony játékkal rukkolt elő az FC Ajka szerdán a Debreceni VSC ellen a labdarúgó NB II-ben.

FC Ajka-DVSC 2-1 (1-1)

Ajka, zárt kapuk mögött.

V.: Németh.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N. (Stoiacovici, a szünetben), Heffler, Tar, Présinger – Soltész (Tóth G., a szünetben), Kenderes (Tóth B., 72.), Csizmadia (Szűcs K., a szünetben), Rétyi – Zsolnai (Görgényi, 86.), Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly

Debreceni VSC: Gróf – Bévárdi, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi J. – Bényei Á., Haris (Korhut, 65.) – Bódi, Dzsudzsák (Szécsi, 65.), Sós (Tischler, 89.) – Kalafat (Bárány, 65.). Vezetőedző: Toldi Gábor

Az ajkaiak egy nagyarányú idegenbeli siker (a múlt vasárnap 7-2 a Budaörs ellen), a debreceniek pedig egy vesztes hazai rangadó (1-2 a Vasas ellen) után készültek erre az összecsapásra. Az éllovas DVSC mondhatni győzelmi kényszerben lépett pályára, hiszen a második helyen álló Vasas hátránya mindössze két pont volt a forduló előtt, és a hajdúságiak nem szerették volna elajándékozni az első pozíciót. Nem beszélve arról, hogy a nagyszerű formában lévő, harmadik Gyirmót FC Győr is látótávolságon belül van a két nagy mögött, azaz még nyílt a feljutásért való harc.

Az FC Ajka jó formában kezdte a tavaszi idényt, négy bajnokijából hármat megnyert, a Csákvárral pedig döntetlent játszott. A csapat csak egyszer kapott ki 2021-ben, a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa találkozón maradt alul, megnehezítve NB I-es riválisa dolgát.

Az Ajka és a DVSC ősszel Debrecenben nyolc gólos meccset (5-3-ra nyertek a hazaiak) „hozott össze”, ez alapján most is eseménydús, izgalmas találkozóra lehetett számítani.

Gyors hazai góllal kezdődött a mérkőzés. A 2. percben Nagy Krisztián szerzett labdát, miután Pávkovics rosszul vette át azt, és 15 méterről Gróf mellett a hálóba lőtt, 1–0. Órási hiba volt ez a DVSC-védelemtől.

Szervezetten, pontosan játszott az FC Ajka, riválisának nem is sikerült igazi helyzetet kialakítani. A házigazda volt a veszélyesebb, viszont a 19. percben Soltész követett el hibát a saját 16-osán belül, büntetőhöz jutott a Debrecen.

A 11-est Bódi Ádám a jobb alsó sarokba vágta, Horváth Dániel közel volt, de nem tudott hárítani, 20. perc: 1-1.

Ettől magához tért a hajúsági együttes, amely a vezetést is megszerezhette volna, Sós és Haris próbálkozott, előbbi közel volt a gólszerzéshez. Az ajkai hálóőrnek többször is játékba kellett avatkoznia.

Teljesen átvette az irányítást a DVSC, amely kapujához szegezte ellenfelét. Bal oldali szöglet után Haris csúsztatott, Horváth D. védett ismét nagyot.

A vendégek olyan ritmusban futballoztak, amelynek követése nehézséget okozott az Ajkának. A hazaiak azonban megúszták újabb kapott gól nélkül az első félidőt, 1-1-el vonultak pihenőre a felek.

Fordulás után a vendégek igyekeztek nyomást gyakorolni a Veszprém megyei csapatra.

Komolyabb helyzet nélkül volt mezőnyfölényben a DVSC, amely a 60. percben váratlanul megfogyatkozott.

Ferenczi János kapott piros lapot, miután hátulról becsúszva felvágta a megiramodó Stoiacovici Dávidot.

Nem sokon múlt, hogy a csereként pályára lépő Bárány góllal nyisson, Horváth Dániel azonban elérte a támadó emelését.

Egy másik csere viszont találattal kezdett. Nagy Krisztián lépett meg a bal oldalon, lövése azonban elment a kapu előtt keresztbe. A másik oldalon Zsolnai kaparintotta meg, beadását Tóth Barna fejelte középről a hálóba, 2–1.

Mindent egy lapra feltéve támadott a DVSC, de a hazaiaknak is akadtak lehetőségeik. Több gól viszont már nem esett. Bravúros sikert ért el az FC Ajka!

Kis Károly: – Bíztunk benne, hogy sikerül a bravúr. Egy nagyon jó nevekből álló csapatot, a listavezetőt győztük ma le. A mérkőzésnek voltak olyan periódusai, amikor nem mi uraltuk a játékot, de egy ilyen csapat ellen ez benne van a pakliban. Nagyon örülünk a győzelemnek.

Toldi Gábor: – Érdekes meccs volt a mai, az első félidő első percében sokkoló hibát követtünk el, aztán átvettük az irányítást és jól nézett ki, amit csináltunk. A második félidőben egy túlzott kiállítás és a kihagyott helyzetek megpecsételték a sorsunkat. Vissza kell térnünk a helyes útra.

forrás: veol.hu/sport