Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Bravúr a javából!

A feljutásra esélyes Szeged otthonába látogatott az FC Ajka csapata a labdarúgó NB II 20. fordulójában. Schindler Szabolcs tanítványai az első perctől jobban akarták a győzelmet, és végül két góllal nyertek.

Szeged-Csanád GA–FC Ajka 0–2 (0–1)Szeged, 1200 néző.

V.:Zierkelbach

Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera N. (Papp Á., 65.), Szilágyi Z., Tóth B., Kővári (Magyar Zs., 81.) – Zuigéber, Haris, Márkvárt, Óvári (Nagy R., 71.) – Bíró B. (Nyári, a szünetben), Klausz M. (Borvető, a szünetben). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

FC Ajka: Szabados – Tóth G., Jagodics, Tar, Csemer – Fiáth (Babos, 84.), Csizmadia, Tajthy (Kenderes, 84.) – Zsolnai (Pantovics, 68.), Nagy M. (Szarka, 54.), Borsos F. (Sejben V., 68.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Jó iramban kezdődött az összecsapás. Az 5. percben Zuigéber 18 méterről vállalkozott lövésre, azonban az ajkai hálóőr, Szabados István nagy bravúrral tolta a léc fölé a játékszert. A 16. minutumban egy szegedi szabadrúgás-kombináció után Haris lapos beadásába Klausz belekapott, egy védő azonban blokkolt, majd az újbóli próbálkozás után az ajkaiak szögletre mentettek. A 19. játékpercben az ajkai Borsos vállalkozott lövésre, ami megpattant egy védőn, és úgy került a szegedi kapufára. A hazaiak szerencséjére kifelé pattant a labda. A 21. percben Tóth Bence szabálytalankodott büntetőterületen belül Nagy Krisztiánnal, a játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott. A sértett állt a labda mögé, aki nagy erővel a kapu közepébe bombázott, 0-1. A folytatásban az ajkaiak akarata érvényesült jobban, látszólag megfogta a szegedieket a bekapott gól. Szünetre egy gólos ajkai előnnyel mehettek a felek.

Fordulást követően Haris vállalkozott egy távoli lövésre, de a labdája elkerülte Szabados kapuját. A 63. percben Zuigéber került ziccerbe, de Szabados remek ütemben jött a kapujából, és hárította a próbálkozást. Tíz perccel később Tajthy került helyzetbe, lövése megpattant egy hazai védőn, és védhetetlenül csapódott a labda a szegedi kapuba, 0-2.

A folytatásban próbáltak a szegediek szépíteni, de a remek napot kifogó Szabadossal nem tudtak mit kezdeni.

Az Ajka így nagy lépést tett előre a bennmaradásért, a Szeged pedig 13 veretlen mérkőzés után kapott ki újra az idei szezonban.

Alekszandar Sztevanovics: – Sajnos elveszítettük ezt a meccset, elnézést kérek a szurkolóinktól, hogy ez megtörtént. A mai nap nem a mi napunk volt. Tudtuk, hogy egyszer eljön ez a pillanat, de be kell vallani, nem érdemeltünk győzelmet, a jobb csapat nyert. A helyzeteinket kihagytuk, az ellenfélt pedig megbüntette az Ajka.

Schindler Szabolcs:  Nagyon nehéz meccs volt egy kiváló csapat ellen, amelyet alaposan feltérképeztünk. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk az ellenfélre, kihasználtuk az adódó lehetőségeinket, és ami fontos, a téli munka után sokkal jobb állapotban vagyunk mind fizikálisan, mind mentálisan. Szegeden nyerni hatalmas bravúr.

forrás: veol.hu/helyi-sport