Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

A tabella élére ugrottunk!

Kissé szerencsés módon szerzett vezetést, de az első gólt követően esélyt sem adott a vendég Szentlőrincnek az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB II ötödik fordulójában. Az ajkaiak negyedik sikerüket aratták a szezonban.

FC Ajka–Szentlőrinc 4-0 (2-0)

Ajka, 2500 néző

V.: Kovács I.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler, Tar, Présinger – Kenderes (Irimiás, 34.), Tóth G. – Rétyi, Zsolnai (Zamostny, 65.), Soltész (Csizmadia, 85.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Szentlőrinc SE: Slakta – Czuczi, Havas, Dulló, Nagy B. – Hleba – Sili (Vajda, 46.), Kapronczai (Törőcsik, 65.), Frőhlich (Lehoczky, 58.), Kovács D. – Kondor. Vezetőedző: Marián Sluka

Negyedik hazai meccsére készült az FC Ajka az ötödik fordulóban, s a kiválóan rajtoló együttes joggal várhatta, hogy három ponttal örvendezteti meg szépszámú szurkolótáborát.

Kis Károly legénysége az előző körben elsöprő sikert aratott, 5-0-ra győzött Csákváron, előtte pedig a Győrt és a Kazincbarcikát egyaránt két vállra fektette, egyedül a Békéscsabával nem bírtak ebben a szezonban az ajkaiak.

Az újonc, története első NB II-es szezonját futó Szentlőrinc négy ponttal várta az összecsapást, a csapat a negyedik játéknapon súlyos vereséget szenvedett a Vasastól (1-5), ám korábbi meccsein sikerült szervezett, olykor eredményes futballt mutatnia. A vendégek bíztak abban, hogy a Szegeden (1-1) vagy a Gyirmót ellen hazai pályán (2-0) mutatott formával tudnak újra előrukkolni, illetve abban, hogy sikerül megállítaniuk a hazaiak bombaformában lévő támadóját, Nagy Krisztiánt, aki az első négy játéknapon összesen hétszer talált az ellenfelek hálójába.

Ezen a találkozón mutatkozott be az ajkaiak kabalaállata, amely egy bika és a Green Bullee névre hallgat.

Bátran kezdtek a vendégek, akik nem húzódtak be kapujuk elé, hanem erőszakosan letámadták az ajkaiakat.

Egy szöglet után veszélyeztettek a szentlőrinciek, a másik oldalon Nagy Krisztián lőtt kapu mellé.

Horváth Tamás okozott meleg pillanatot a hazai szurkolóknak, a kapus kiejtette kezéből a labdát, igaz, rögtön javított, amikor ujjheggyel hárította Kondor emelését.

A 23. percben aztán előnybe került az FC Ajka, igaz, ehhez szerencse is kellett. Rétyi Róbert cselezett a bal oldalon befelé és vezette keresztbe a labdát a 16-os vonala előtt. Kenderessel kényszerítőzött, majd lövése megpattant Dullón, és Slaktát becsapva a vendégkapu jobb oldalában kötött ki, 1-0.

Hét perccel később már 2-0 állt az eredményjelzőn. Présinger szögletébe Zsolnai ért bele lábbal és csúsztatta tovább a labdát, a hosszú oldalon Nagy Krisztián kanalazott a kapuba, 30. perc: 2-0.

Természetes volt, hogy a vendégeket megfogta a két gól. A szünetig nem is tért magához a Szentlőrinc, amely egyetlen helyzetet sem dolgozott ki. Az ajkai támadások újabb találatot ígértek, de végül nem változott az eredmény az első félidő hátralévő részében.

A második játékrészben sem hagyta feltámadni ellenfelét az FC Ajka, az 51. percben máris változott az eredmény, miután Rétyi Róbert lőtt szép csel után a kapuba, 3-0.

Kis Károly csapata úgy játszhatott, mint múlt héten Csákváron. A jelentős előny birtokában a hazaiak gyors támadói igyekeztek kihasználni, hogy a rivális nagyobb területeket hagy.

És jött is az újabb találat. Megint Rétyi volt eredményes, nem kidolgozott helyzetből, de nagyon szép lövéssel pókhálózta ki a szentlőrinci kapu bal felső sarkát, 68. perc: 4-0.

Tovább rohamozott a házigazda, amely sorban gyártotta a helyzeteket. Nagy Krisztián, Soltész Dominik és Zamostny Balázs egyaránt közel volt a gólszerzéshez.

Több találat már nem született, de az ajkai szurkolók így sem voltak boldogtalanok, vastapssal köszöntötték kedvenceiket.

Összességében nagyon magabiztos sikert aratott az ajkai együttes, amely abszolút felülmúlta vendégét.

A drukkerek kedvét tovább emelte, hogy csapatuk jelenleg vezeti az NB II tabelláját, miután a Debreceni VSC és a Nyíregyháza egyaránt vereséget szenvedett hétvégén.

A következő forduló szerdán lesz, az FC Ajka a Szombathelyi Haladás otthonában lép pályára. A mérkőzés 19 órakor kezdődik.

Kis Károly: – Nehezebben indult a meccs eleje, számítottunk rá, hogy a vendégek agresszív játékkal szeretnének meglepni minket. Fokozatosan vettük át a játék irányítását, és megérdemelten nyertünk. Külön öröm, hogy négy gólt lőttünk, és sikerült látványos futballal kiszolgálni remek közönségünket.
Marián Sluka: – Magabiztos sikert arattak a hazaiak. Egész héten készültünk az ajkaiak egyszerű támadófutballjára, tudtuk, hogy három kiváló támadóval rendelkeznek, akik mélységből indulnak. Az első 20 percben mi domináltunk, helyzeteink is voltak. Ebben az osztályban nem szépen kell focizni, hanem gólerősen.

veol.hu/sport