Barion Pixel
2024.04.28.
FelnőttHírek

Vereség Soroksáron

Kis Károly vezetőedző betesége miatt nem tarthatott az ajkai csapattal a Soroksár otthonába, így a vendégeket a szakember segítője, Jeney Gyula irányította.

Soroksár SC–FC Ajka 1-0 (1-0)

Budapest, 200 néző. V.: Zám.

Soroksár SC: Varga (Abu, 68.) – Molnár, Takács, Gyömbér, Pászka – Csonka, Huszák – Gárdos, Lőrinczy (Orosz, 64.), Csernik (Misic, 82.) – Korozmán. Vezetőedző: Lipcsei Péter

FC Ajka: Horváth D. – Kovács, Heffler, Görgényi, Csemer (Oláh, 82.) – Csizmadia, Lengyel, Kenderes – Soltész (Nagy B., 68.), Nagy K., Horváth P. (Illés, 68.) Megbízott edző: Jeney Gyula.

Aktívabban kezdtek a hazaiak, akik az első félidő végén megszerezték a vezetést. A 43. percben Korozmán fejelt a kapuba, 1-0.
Az első játékrészben rendkívül passzív ajkaiak a szünet után sem tudtak sokkal veszélyesebbek lenni. Igaz, ekkor már többet volt a labda a hazai kapu előtt, a támadójáték hatékonysága ugyanakkor messze elmaradt a várttól. Az FC Ajka legközelebb szerdán lép pályára, a Gyirmótot fogadja.

Jeney Gyula: Azt gondolom, hogy a mérkőzés képe alapján többet érdemeltünk volna. De, mint tudjuk, a foci egy kegyetlen játék, s nem mindig azt kapja a csapat, amit megérdemelt. Egy gólos meccs volt, sajnos ezt nem mi rúgtuk. Játékosaim sokat dolgoztak, de kevés sikerrel.