Barion Pixel
2024.05.19.
FelnőttHírek

Zsinórban a hatodik győzelem!

Gól nélküli első félidőt követően, a második játékrészben tudott újítani az FC Ajka, amely sorozatban hatodik bajnoki sikerét aratta vasárnap a labdarúgó NB II-ben.

FC Ajka-Szolnok 2-0 (0-0)

Ajka, zárt kapuk mögött

V.: Molnár

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Heffler T., Tar, Csemer – Csizmadia (Tóth B., 63.), Kenderes (Tóth G., 23.), Szekér, Soltész – Zsolnai, Nagy K. (Rétyi, 63.). Vezetőedző: Kis Károly

Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas – Szekszárdi, Horgosi (Csirmaz, a szünetben), Kovács O., Tamás L., Kotula – Tisza K., Kónya M. (Szabó B., 84.), Rokszin (Kurdics, 77.) – Lakatos I. (Földi, 68.), Irmes (Bárdos, 84.). Vezetőedző: Csábi József.

Az NB II legjobb formában lévő csapata, az ötödik helyen álló FC Ajka a 10. helyezett Szolnokot fogadta. A Veszprém megyei csapat sorozatban öt mérkőzést nyert meg a bajnokságban, de a Tisza-partiak is jó szezont futnak, a felek között mindössze három pont volt a különbség a játéknap előtt.

Az FC Ajka kiválóan kezdte a 2021-es esztendőt: az NB II-ben hat siker mellett egy iksz állt a neve mellett, Kis Károly alakulata idei egyetlen vereségét az NB I-es Mezőkövesdtől szenvedte el a Magyar Kupában.

Óvatos, tapogatózó játékkal kezdtek a felek, ami érthető volt, egyik csapat sem akart fejjel menni a falnak. Az Ajka ugye bombaformában várta a meccset, a múlt héten a Vasast legyőző szolnokiak szintén veszélyes riválisnak számítottak.

Közel 20 percet kellett várni az első helyzetre, Csizmadia fejese ment ekkor a szolnoki kapu fölé. Nem sokkal később Soltész találhatott volna be szabadrúgásból, ám a 17 méterről leadott lövésnél Molnár-Farkas bravúrt mutatott be.

Az Ajka volt tehát a kezdeményezőbb, a házigazda letámadással igyekezett zavarba hozni a szolnoki védelmet, ami többször sikerült is. A vendégek viszont voltak annyira szervezettek, hogy rendre elhárítsák a veszélyt.

Fordulás után is hasonló volt a helyzet: a Veszprém megyeiek nyomás alatt tartották vendégüket, amely azonban bírta ezt a „presszinget”. Jól védekezett a Szolnok, ha valaki hibázott, mindig akadt más, aki javítani tudott.

Nem jöttek az ajkai helyzetek, a Tisza-partiak pedig a kapu közelébe sem jutottak. Húsz perccel a vége előtt reális gondolatnak tűnt, hogy ezen a mérkőzésen nem esik gól.

Nem sokkal később aztán mégis sikerült betalálnia az Ajkának.

A 72. percben bal oldalról, az alapvonalról visszagurított labdát Zsolnai Richárd lőtte 10 méterről a kapu bal oldalába, 1–0. Rétyi adta a gólpaszt.

A találatot követően a Szolnoknak olyan dolgot kellett tennie, amit ezen a találkozón még nem nagyon tudott megvalósítani, ez pedig a támadásvezetés volt.

Mentek előre a vendégek, ám még kisebb helyzetig sem jutottak, viszont hátul kinyíltak, ezt pedig kihasználta az Ajka.

A 86. percben Rétyi Róbert használta ki, hogy üres terület nyílt előtte, a pálya közepéről indulva szépen vitte el a labdát a védők között/mellett, majd 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 2–0.

Ezzel pedig eldőlt a meccs. Folytatta remek sorozatát az Ajka, amely megérdemelten gyűjtötte be a pontokat.

forrás: veol.hu/sport